Obert el nou camí de vianants que connecta Vallbona amb Montcada i Reixac

La nova via es troba envoltada d’una zona enjardinada amb arbres i plantes

Aquesta setmana s’ha inaugurat un segon camí per a vianants que uneix Vallbona i Montcada, en paral·lel al rec Comtal. Aquesta, però, per dalt del turó que separa les dues ciutats. Les obres, executades i sufragades pel Consorci del Besòs, es van iniciar el desembre del 2019 i parteixen del carrer d’Oristà, al barri de Vallbona, de Barcelona, fins al carrer del Bosc, a Montcada i Reixac. Anteriorment, hi havia un pas sense asfaltar de difícil accés i transitat per molts veïns i veïnes per anar a comprar, anar a l’escola o passejar tot gaudint de les vistes del riu Besòs. A partir d’ara, podran anar des del carrer Oristà fins al carrer Bosc i, des d’allà, connectar amb el camí que va paral·lel al Rec Comtal.

S’hi ha col·locat una plataforma de formigó, que rebaixa el fort pendent de la zona, i s’hi ha instal·lat una barana per garantir la seguretat dels vianants. També s’ha creat una zona enjardinada amb arbres i plantes al voltant del camí i s’hi han instal·lat bancs i un mur de protecció a la banda de la muntanya.

Amb aquesta actuació els ajuntaments dels dos municipis volen fer “un pas endavant en la millora de la cohesió social”. Els veïns es mostren satisfets tot i que hi troben algunes mancances, com la rampa que desemboca a unes escales al final del camí a Montcada i Reixac. Per la seva part, l’Ajuntament de Montcada ha explicat que aquesta rampa no formava part del projecte inicial i el dona per acabat. Tot i això ha anunciat que es plantejarà fer una segona actuació per mirar d’atendre els requeriments dels veïns. Això sí, aquestes millores “s’hauran d’encabir en els pressupostos de l’any vinent”.

L’actuació suposa una passa endavant en la millora de la cohesió i la mobilitat entre ambdós barris i garanteix un pas confortable i segur per als vianants, alhora que dota de valor paisatgístic el camí.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies