Fabra i Puig tallarà el trànsit un cap de setmana al mes a partir de la tardor

La mesura es manté amb l’objectiu també d’impulsar el comerç de barri

El tram de Fabra i Puig, i Onze de Setembre tallarà el trànsit un cap de setmana al mes a partir de la tardor. Serà de 9 a 21h, com fins ara, tot guanyant un gran espai de 2,8 km lineals i 72.800 m2 de superfície reservats per al passeig, les activitats d’oci i la pràctica esportiva de la ciutadania, lliure de la circulació de vehicles.

Durant els mesos de la crisi sanitària per la covid-19, l’Ajuntament de Barcelona va impulsar diverses mesures per fomentar la mobilitat sostenible i garantir la distància de seguretat. En aquest sentit, a Nou Barris es va obrir un gran àmbit per al passeig, les activitats d’oci i la pràctica esportiva. Es tractava de l’eix Fabra i Puig – Onze de Setembre, des del carrer del Tajo (Nou Barris) al carrer del Segre (Sant Andreu). Ara es mantindrà una part important d’aquest tall, des de Virrei Amat fins a la Meridiana. La part superior del tall des de Virrei Amat fins al carrer Tajo quedarà oberta al trànsit perquè, segons Districte, la mesura no ha tingut gaire impacte en la circulació dels vianants.  “Es tallarà només des del passeig de Fabra i Puig fins a la Meridiana. – comenta el regidor de Nou Barris Xavier Marcé –  I evidentment podran passar els vehicles públics i de transport, i també hi haurà càrrega i descàrrega. És una mesura que, en aquests moments, està consensuada amb tots els veïns i està molt ben vista. I tinc la impressió que això ajudarà d’alguna manera a reflotar, a reimpulsar, el comerç del barri”.

No serà, però, l’única actuació en aquesta matèria que es consolidarà properament al districte. En els últims mesos s’han tallat cada dia, també de 9 a 21h, sis carrers: Cubelles, Pablo Iglesias, Vidal i Guasch, Simancas, Casals i Cuberó i Font d’en Canyelles. En tots els casos l’objectiu ha estat el mateix, el de garantir una xarxa d’itineraris segurs per on passejar i fer esport individual respectant les distàncies de seguretat. Un cop analitzat el seu funcionament, s’ha consensuat mantenir i consolidar els talls que millor han funcionat. Així, s’ha acordat mantenir també les tanques a dos carrers, els de Cubelles i Pablo Iglesias.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies