Lots de material escolar per a més de dos mil infants de Nou Barris

Districte distribueix paquets perquè els escolars disposin del mínim necessari per fer tasques des de casa

L’Ajuntament ha anunciat la distribució de 2.032 lots amb material escolar i 1.467 jocs de taula per a famílies de Nou Barris, amb un triple objectiu: que els infants puguin fer els deures d’estiu, què disposin de materials per estudiar des de casa en el cas d’un hipotètic segon confinament, i que la família disposi de jocs per compartir.

Aquesta distribució de material escolar complementa la que es va fer des del Pla de Barris de la Zona Nord,  durant el confinament, als infants d’escoles públiques perceptors de beca escolar. Una acció que es va decidir un cop les escoles van detectar que hi havia famílies que no disposaven del material escolar bàsic necessari. D’aquesta manera es va voler evitar als nens i nenes desmotivació, conflictes i pèrdua d’hàbits, entre d’altres.

Ara Districte, durant la desescalada, ha complementat aquesta mesura amb el seu propi pressupost, distribuint els materials a tota la resta de barris del districte perceptors de beca i també a aquells nens i nenes que els centres educatius han detectat que ho necessitaven, inclosos l’alumnat d’escoles concertades amb necessitats. A més de material escolar, també se’ls ha facilitat un joc educatiu per nucli familiar.

Els jocs escollits són innovadors i igualment atractius per a tot tipus de públic, més enllà de l’infantil. Aquest ha estat un aspecte important a l’hora de fer-ne la tria, ja que es volia afavorir que fossin un recurs útil en el temps i amb el qual poguessin interactuar amb amistats i família. Són, a més, jocs que treballen el pensament estratègic i creatiu, la memòria, l’anticipació, la interpretació, la negociació, l’agilitat visual i la resolució de problemes, entre d’altres. En definitiva, s’ha apostat per jocs que permetin aprendre d’una manera amena, àgil i divertida, i que afavoreixin familiaritzar-se amb aquesta alternativa lúdica i de socialització.

El Districte de Nou Barris s’ha encarregat de distribuir els lots a 23 escoles del districte durant el mes de juny i les escoles els lliuraran als infants durant el mes de juliol, coincidint amb el període de matrícula escolar.

En total, el Districte ha repartit 2.032 lots de material escolar, amb un cost de més de 22.000 euros, i 1.467 lots de jocs familiars, amb un cost de gairebé 12.000 euros. Per la seva banda, des de Pla de Barris es van repartir 613 lots, per tant 2.645 infants de Nou Barris en total es veuen beneficiats per la mesura. La inversió total, sumant l’aportació de Pla de Barris i del Districte, és d’uns 55.000 euros.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies