La Generalitat demana als barcelonins que es quedin a casa

Estableixen límits d’aforaments en locals públics i el tancament de locals d’oci, entre altres mesures, davant l’augment de casos

Les informacions sobre els nous casos, fins a 29 brots, de Covid-19 presagiaven el pitjor i, de moment, la Generalitat ja va anunciar ahir unes limitacions a la població. Es tracta de recomanacions, no prohibicions, però s’apel·la a la responsabilitat ciutadana per evitar que l’increment de positius doni lloc a un confinament més dur. Per això es demana als veïns de Barcelona que es confinin a casa si no és imprescindible sortir. A més, han fet públiques les següents restriccions:

-No més de 10 de persones a trobades i reunions.
-Tancament de locals d’oci, sales de festa i gimnasos.
-No sortir de casa si no són activitats essencials, com anar a comprar, treballar, assistir als centres de salut, realitzar activitat esportiva individual o amb persones convivents, tenir cura de persones grans o dependents, cuidar els horts.
-50% d’aforament de restaurants i bars a l’interior i ampliar la distància a les terrasses. Queda prohibit servir a barra i es recomana servir per emportar i a domicilis preferiblement.
-Les empreses poden oferir serveis, però cal evitar el contacte directe amb els clients.
-Es permet l’activitat comercial, però amb cita prèvia.
-Es mantenen els casals i colònies d’estiu.

A més, es prohibeixen les visites a residències i s’hauran d’incrementar les mesures d’higiene a comerços, que hauran de tornar a funcionar amb cita prèvia.

De moment, les restriccions, que afecten més de quatre milions de persones de la ciutat i àrea metropolitana, s’aplicaran durant 15 dies des de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat. De moment, es descarta un confinament domiciliari obligatori, com ja va avançar l’alcaldessa, Ada Colau. Tot i això, la portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha alertat que “si l’evolució actual de la pandèmia es manté, haurem de prendre decisions més dràstiques aviat”, especialment a l’àrea metropolitana. En aquest sentit, ha remarcat que cal actuar amb “celeritat i determinació per evitar trobar-nos com al març“, quan es va decretar l’estat d’alarma.

A més de Barcelona, les restriccions afecten 12 municipis més de l’àrea metropolitana, com el Prat de Llobregat, Viladecans, Sant Adrià de Besòs o Badalona. També la comarca de la Noguera. Segons la Generalitat, la pandèmia “avança sense aturador”. Per això, han insistit a demanar a la ciutadania que extremi les precaucions i que limiti els contactes, ja que ha remarcat que “la gent s’està contagiant sobretot a les trobades familiars i socials“.

Tot i les restriccions, es mantenen oberts equipaments com museus i biblioteques, i també continuaran funcionant les colònies i casals d’estiu.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies