Campanya per protegir un eucaliptus d’uns 80 anys de les Roquetes

Entitats de Nou Barris demanen que es catalogui l’arbre davant properes edificacions

Un vell eucaliptus d’uns 80 anys regna a una de les cantonades de la plaça de les Dones de Nou Barris. Diverses entitats del districte, relacionades amb el medi ambient i la història, s’han unit per reclamar-ne la catalogació perquè continuï en peu tot i la construcció, a pocs metres, d’un nou bloc d’habitatges. Recorden que altres edificacions ja han fet caure un xiprer i un pi.

Es tracta d’un eucaliptus que es conserva amb bones condicions, malgrat estar encerclat pel ciment. Té una alçària que supera les cinc plantes d’un edifici i una bona història al darrere. En Pedro, un dels veïns de les cases baixes que hi havia a la vora, va portar fa molts anys un esqueix d’un exemplar del berenador, ja desaparegut, de la Font dels Eucaliptus, a Torre Baró. Va arrelar tan bé que no ha deixat de créixer i ha sobreviscut a la casa d’aquest veí, que va ser expropiada i enderrocada.

Entitats com l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris, l’AV Roquetes, l’associació ecologista Grodema i el projecte Date una Huerta, han volgut sensibilitzar el veïnat sobre la importància de conservar aquest arbre. Per això l’han senyalitzat amb un cartell explicatiu que sota el títol ‘Salvem l’eucaliptus’. “L’arbre pertany a una zona de cases baixes que era la part antiga de les Roquetes. S’han perdut gairebé totes aquelles casetes, però creiem molt important salvar l’eucaliptus com un testimoni més d’aquella època. – afirma Arnaldo Gil, de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris- Un cop catalogat, no hi haurà problemes. Però ara mateix, just on és i amb les obres de l’edifici tan a prop, corre perill.” De fet, l’Ajuntament ja el va indultar i el va treure del cercat de les obres de la plaça. No van córrer la mateixa sort un xiprer i un pi també molt antics.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies