Dues oficines per assessorar les persones afectades per la crisi de la covid-19

El Pla de Barris ubica un punt per cobrir Roquetes i la Trinitat Nova i un altre a la Zona Nord 

La crisi sanitària de la covid-19 ha comportat al mateix temps una crisi social i econòmica que ha impactat d’una forma més contundent en barris vulnerables. Des de l’Ajuntament i el Pla de Barris s’han iniciat un seguit de programes de “xoc” per intentar pal·liar-ne els efectes.

Un d’ells és la creació de set punts d’atenció a territori que tenen com a objectiu orientar i assessorar la ciutadania sobre els ajuts més adequats a la situació de cadascú. A Nou Barris hi ha dues d’aquestes oficines: una a les Roquetes- la Trinitat Nova, i l’altre a la Zona Nord.

La funció d’aquests punts d’assessorament és:

  • Recopilar els diferents ajuts en curs relatius a la crisi sanitària de la covid-19
  • Ajudar en el procés de sol·licitud dels ajuts, des de l’explicació del tràmit i el requeriment fins a la comprovació que les famílies reuneixen els requisits demanats, disposen de la documentació necessària i presenten la sol·licitud en el temps i forma requerit davant la instància corresponent.

Aquests punts ofereixen servei d’interpretació en diverses llengües per a les persones que ho necessitin. Durant el primer mes, se n’han atès presencialment més de 200 i s’han rebut més de 3.000 trucades. El pressupost total d’aquesta acció és de 76.700 €.

També s’han creat un total de cinc espais grupals a la ciutat per a l’abordatge de la salut mental i el patiment causat per aquesta crisi, amb l’objectiu d’acompanyar aquestes situacions. A Nou Barris es cobreix la Zona Nord, les Roquetes i la Trinitat Nova.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies