Subvencions per als comerços i establiments de restauració

L’Ajuntament té obertes tres subvencions dirigides al comerç de proximitat i als establiments de restauració de la ciutat. A continuació us detallem la informació per sol·licitar les subvencions per a l’enllumenat nadalenc de les vies públiques i a l’interior dels aparadors dels establiments comercials, les subvencions per a la transformació digital dels negoci,s i les ajudes per incentivar la rebaixa de lloguers de locals comercials.

  • Subvencions per a l’enllumenat nadalenc:

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat ja les subvencions per a l’enllumenat nadalenc de les vies públiques i a l’interior dels aparadors dels establiments comercials de la ciutat per aquest any 2020.

Se n’han convocat dues. La modalitat 1 va dirigida específicament a l’enllumenat a les vies públiques. La modalitat 2, en canvi, està pensada per a l’enllumenat a l’interior dels aparadors dels establiments comercials de la ciutat.

Es dirigeix a les associacions de comerciants de la ciutat, sense afany de lucre i que duguin a terme el projecte a Barcelona.

L’import de subvenció serà del 75% del cost total del projecte.

La documentació s’ha de presentar de forma telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona, seguint les instruccions indicades en aquest portal de tràmits. Caldrà disposar del corresponent certificat digital.

  • Subvencions per a la transformació digital del comerç i la restauració:

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Direcció de Comerç, Restauració i Consum, ha posat en marxa també  una línia de subvencions amb un pressupost de 500.000 euros per a la transformació digital del comerç de proximitat i la restauració de barri.

La situació de la covid-19 ha demostrat la importància que té per al petit comerç i la restauració de Barcelona ser presents, també, a l’entorn digital. L’ajuda econòmica forma part d’un paquet de mesures més ampli impulsat conjuntament per la Direcció de Comerç, Restauració i Consum i Barcelona Activa que inclou  també l’assessorament necessari per crear un pla de digitalització i l’accés a un catàleg formatiu amb més de 50 cursos per seguir en línia.

A continuació us detallem les modalitats:

Modalitat 1: Obtenir una presència bàsica o àmplia a Internet. Inclou la subvenció, per exemple, de la creació de pàgines web.
Modalitat 2: Obtenir una presència activa a Internet. Inclou, per exemple, el màrqueting en línia.
Modalitat 3: Transformació de l’establiment en comerç i restauració digital. Inclou el desenvolupament, per exemple, de botigues en línia.
Modalitat 4: Digitalització dels processos de l’establiment. Inclou, per exemple, la implementació de sistemes de cartelleria digital.

Aquesta línia de subvencions podrà ser sol·licitada exclusivament per:

Establiments comercials individuals de venda al detall.
Parades de mercats municipals. (La resta d’establiments comercials col·lectius de venda al detall en quedaran exclosos).
Es poden acollir també els establiments comercials individuals que prestin algun dels següents serveis: tallers i serveis de reparacions mecànics, serveis fotogràfics i audiovisuals, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, agències de viatges detallistes, tintoreries i bugaderies, perruqueries, salons d’estètica i bellesa, servei de menjar preparat i càtering,
bars i restaurants, clíniques veterinàries amb botiga física.
La quantia de la subvenció és del 50% del cost de projecte, amb un import màxim de 7.500,00 € per sol·licitud. Quedarà a càrrec del peticionari l’aportació de la resta del cost bé directament o per cofinançament de tercers (ens públics o privats, nacionals o internacionals).

  • Ajut econòmic per incentivar la rebaixa de lloguers de locals comercials

L’Ajuntament posa en marxa un ajut econòmic dirigit a persones físiques o jurídiques que siguin arrendadores de béns immobles destinats a locals comercials que redueixin el lloguer als seus arrendataris de forma significativa durant un període mínim de sis mesos des de la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19.

L’import de la subvenció és de 600€ si els propietaris rebaixen la quantia entre un 25 i un 50 %, i de 1.200€ si la rebaixa és superior al 50 %. A la concessió d’aquests ajuts —que es transferiran en un pagament únic—, el consistori hi destina un pressupost total d’un milió d’euros. La presentació de sol·licituds és fins al 2 de setembre.

Podeu consultar tota la informació sobre els ajuts i subvencions per al comerç en aquest enllaç.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies