Les Cases del Governador

Fotografies que testimonien el passat de Nou Barris

Aquest estiu recuperem algunes de les fotografies que il·lustren alguns dels capítols del nostre districte. La majoria són fotografies d’indrets, esdeveniments i veïns que han recopil·lat, conservat des de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris i que han explicat i difós a partir del seu bloc.

El 10 de juliol de 1953 a les 11h del matí va tenir lloc la inauguració oficial de les Vivendes del Governador, delimitades pels carrers d’Almansa, Viladrosa, Mas Duran i la Via Favència. Els primers habitants ja havien arribat des de l’abril anterior. El grup d’habitatges es va construir amb motiu dels actes del XXXV Congrés Eucarístic de Barcelona. El 27 de setembre de 1952 es va ordenar la pavimentació d’una esplanada al barri de Verdum per a la construcció d’habitatges econòmics sota el patrocini del governador civil, Felipe Acedo Colunga. I en menys d’un any es van construir 901 habitatges en 41 blocs, obra dels arquitecte Ros Vila i Josep Soteras. Els nous pisos tenien de 20 a 35 m2 de superfície, amb un menjador, una cuina, dos petits dormitoris i un vàter sense dutxa.

A l’acte inaugural van assistir el governador civil de Barcelona Felipe Acedo Colunga, l’arquebisbe de Barcelona Gregorio Modrego, l’alcalde de Barcelona Antoni Maria Simarro, i diverses personalitats del món de la política, empresarial i religiosa, així com representants d’entitats veïnals i culturals dels barris. En un altar habilitat a la plaça del Verdum, l’arquebisbe Modrego procedí a la benedicció. Després, el governador Acedo Colunga feu un discurs tot agraint a aquelles institucions que havien fet possible els nous habitatges.

Aquesta mesura de trasllat temporal va durar fins que l’any 1992 la Generalitat i l’Ajuntament van acordar la demolició dels blocs i substituir-los per 633 habitatges nous. Malgrat això, algunes famílies van haver d’esperar encara 20 anys més per veure l’enderrocament de les últimes Cases del Governador que encara restaven en peu.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies