El Grup Escolar Agustina de Aragón

Fotografies que testimonien el passat de Nou Barris

Aquest estiu recuperem algunes de les fotografies que il·lustren alguns dels capítols del nostre districte. La majoria són fotografies d’indrets, esdeveniments i veïns que han recopil·lat, conservat des de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris i que han explicat i difós a partir del seu bloc.

El 26 de gener de 1954, l’alcalde de Barcelona Antoni Maria Simarro Puig va inaugurar enmig de la via Júlia el Grupo Escolar Agustina de Aragón, per a nenes. La data va coincidir amb la commemoració de l’entrada a Barcelona de les tropes franquistes. El conjunt estava format per un edifici d’una sola planta i constava de cinc aules per cursar cinc graus: quatre per a nenes i un per a pàrvuls. Disposava, a més, d’una terrassa per donar les classes a l’aire lliure, amples passadissos per vestidors, cambra de material i serveis higiènics, pati de joc i Jardí. Aquest grup escolar es va edificar en tan sols 21 dies just al costat del Colegio Nacional Las Roquetas, que ja existia des del 1933, per poder dividir còmodament nens i nenes. (Aquesta escola de nens es va construir amb fusta del pavelló de Suecia procedent de l’Exposició Universal del 1929, i va funcionar com a mixt fins a 1939). El 1974 ambdues escoles van tancar les seves portes quan es va inaugurar el col·legi cardenal Cisneros, actualment Escola Prosperitat, al proper carrer del Molí. Posteriorment van ser enderrocats els dos edificis per donar lloc a la remodelació de la via Júlia. Actualment, tan sols en resta un gran arbre, un plataner que sobresurt mes enllà de la marquesina i que estava plantat dins el pati de l’antiga escola femenina.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies