El Casal de Barri de la Prosperitat manté els vincles amb el veïnat

L’equipament cultural i social s’ha convertit en un punt neuràlgic per a la xarxa de suport

La vida al casal de Barri de la Prosperitat va canviar des de l’esclat de la covid-19. El centre neuràlgic del barri s’ha convertit en aquests mesos en un punt estratègic de la xarxa de suport de la Prosperitat: l’Antivirus de la Prospe. S’hi recull aliments, a més d’informar i ajudar en les gestions telemàtiques a les famílies necessitades. L’equipament va reprendre algunes activitats culturals aquest mes de juliol, però l’aparició dels brots nous i les recomanacions sanitàries van comportar l’anul·lació de la resta de l’agenda del mes. El servei al bar també ha quedat molt reduït i a hores d’ara només hi ha unes sis taules dins el local.

Mantenir els vincles amb el barri

Un cop assumit el primer xoc i haver de tancar l’equipament per la crisi sanitària, el casal de barri  va decidir continuar estar present a la vida de la Prosperitat i implicar-se a les iniciatives adreçades a pal·liar els efectes socials de la covid-19. “Des del 25 de maig demanàvem poder obrir – recorda Pedro Cervera, dinamitzador del Casal de Barri de la Prosperitat – I va ser un mes més tard quan vam poder fer-ho. Teníem clar que no tornàvem per celebrar la festa major, ni el Prospebeach. Tornàvem per ajudar la gent de forma presencial.” El casal va obrir un punt d’informació i d’ajuts als tràmits on line. I es va sumar a la iniciativa del banc d’aliments impulsada pel casal de joves, que atén a quaranta famílies.

El casal també va poder reprendre una part de l’activitat cultural, però a mitjans de juliol la va haver d’aturar.  “Vam haver de tornar a anul·lar-ho tot – explica Cervera – Vam poder fer tan sols una petita actuació, un cinema que vam aconseguir fer, però tota aquella activitat que volíem reprendre de mica en mica per al barri, la vam haver de frenar de nou.”

El casal tanca per obres

A finals de setmana el casal de barri tancarà per vacances, i no tornarà a obrir fins al desembre. La covid, però, no serà aquest cop la responsable. L’equipament tenia programades ja unes obres per millorar la sala d’oci i el bar. “Mentrestant ens reubicarem com a oficina a l’associació de veïns i intentarem mantenir l’activitat, sobretot els vincles, amb tallers tant a la parròquia, que ens cedeix una sala, com a l’institut”, afegeix el dinamitzador de l’espai.  El casal espera poder reobrir al 2021 amb les millores incorporades. La crisi sanitària i social marcarà l’agenda de l’equipament, però en cap cas n’aturarà la ferma voluntat de seguir sent l’epicentre de l’activitat social del barri.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies