L’acampada urbana al castell de Torre Baró

Fotografies que testimonien el passat de Nou Barris

Aquest estiu recuperem algunes de les fotografies que il·lustren alguns dels capítols del nostre districte. La majoria són fotografies d’indrets, esdeveniments i veïns que han recopil·lat, conservat des de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris i que han explicat i difós a partir del seu bloc.

Entre els dies 15 i 17 de juliol del 1983 es va celebrar als voltants del castell de Torre Baró l’anomenada “acampada urbana”, organitzada pels veïns i entitats  dels barris del voltant, com l’Ateneu Popular de 9 Barris, associacions veïnals, casals de joves i diversos grups ecologistes. Els veïns van pujar fins al castell i hi van plantar al voltant tendes de campanya. També van celebrar diverses activitats culturals i festives, com ara concerts. D’aquesta manera volien cridar l’atenció de les administracions sobre l’estat d’abandó i degradació d’aquell sector de Collserola que havia de ser un pulmó verd per al districte. Sovint s’hi abocaven escombraries i s’utilitzava l’indret per a rentar els automòbils. L’Ajuntament de Barcelona havia prohibit noves llicències d’edificació al sector de Torre Baró, però encara estava pendent d’aprovació un pla de remodelació i protecció de la serra.

Bàsicament el veïnat reclamava la neteja dels boscos, la reforestació de les zones degradades, l’eliminació de les torres d’alta tensió i la suspensió de qualsevol projecte d’urbanització. També van plantejar la rehabilitació i reutilització del castell, símbol d’aquells “9 barris”.

L’any següent, el 1984, es va tornar a repetir l’acampada urbana amb les mateixes intencions.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies