Inauguració Mercat de la Guineueta, l’any 1965

Fotografies que testimonien el passat de Nou Barris

Aquest estiu recuperem algunes de les fotografies que il·lustren alguns dels capítols del nostre districte. La majoria són fotografies d’indrets, esdeveniments i veïns que han recopil·lat, conservat des de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris i que han explicat i difós a partir del seu bloc.

Aquest era l’aspecte del Mercat de la Guineueta quan va ser inaugurat, al gener de 1965. Va ser construït per abastir els veïns del barri nou que s’alçava al voltant de l’Institut Mental de la Santa Creu, la Guineueta, així com altes zones properes, com Canyelles, Verdun o Can Peguera. Quan es va fer aquesta fotografia, però, encara faltaven molts habitatges per construir. I també algunes peces del patrimoni històric de Nou Barris per enderrocar, com ara la torre de masia de Can Amell Gran, que es deixa veure per darrera el mercat. A la imatge també s’aprecia clarament el Turó de la Peira i les cases barates d’Horta (l’actual Can Peguera).

L’estructura rectangular és de formigó vist amb un sistema de celobert a la coberta que permet la il·luminació natural del mercat, a través d’un sistema de claraboies. Les voltes de la façana són força singulars i un element distintiu que el caracteritza.

L’any 2010 es va sotmetre a un procés de remodelació total que el va modernitzar i va canviar també aquesta fesomia tan peculiar. Va créixer en superfície i va guanyar una marquesina cap al passeig de Valldaura.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies