L’Olimpiada Popular de 1973

Fotografies que testimonien el passat de Nou Barris

Aquest estiu recuperem algunes de les fotografies que il·lustren alguns dels capítols del nostre districte. La majoria són fotografies d’indrets, esdeveniments i veïns que han recopil·lat, conservat des de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris i que han explicat i difós a partir del seu bloc.

El mes de novembre de 1973, el centre social Roquetes va celebrar una Olimpíada Popular enmig de la via Favència, aleshores encara sense urbanitzar. Uns 300 joves van competir en diverses proves d’atletisme i ciclisme pels solars i carrers del barri. La intenció de l’esdeveniment era posar de manifest la manca d’equipaments esportius a la zona, a més de la falta de serveis mèdics i educatius, i d’urbanització als carrers. La celebració dels jocs olímpics va unir els veïns del barri en una exaltació de la unitat veïnal a la recerca de les solucions als problemes del barri. Tot amb un gran esforç dels organitzadors, la majoria gent molt jove i sense experiència, que es van espavilar per aconseguir recursos i materials d’empreses i particulars per celebrar els jocs.

Hi va haver torxa, encesa d’un foc en uns bidons. L’Olimpíada va consistir en una cursa ciclista i proves d’atletisme. Van ser el resultat de sis mesos d’esforç d’un gran grup de joves. Pel camí van superar obstacles com el pressupost zero i l’estrès de la burocràcia oficial per demanar els permisos. Tot es va fer amb els recursos disponibles, ja que no hi havia tanques per a la prova de cursa d’obstacles, per exemple.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies