Dimecres, febrer 28, 2024
SocietatVilapicina i la Torre Llobeta

La riada històrica al carrer de Cartellà

Fotografies que testimonien el passat de Nou Barris

Aquest estiu recuperem algunes de les fotografies que il·lustren alguns dels capítols del nostre districte. La majoria són fotografies d’indrets, esdeveniments i veïns que han recopil·lat, conservat des de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris i que han explicat i difós a partir del seu bloc.

En aquesta imatge s’observa tot un munt de vehicles amuntegats com a conseqüència dels forts aiguats del setembre de 1978 al carrer de Cartellà. Per aquest carrer transcorre la riera d’Horta, que aleshores encara no estava soterrada i provocava freqüents riades i inundacions. Però les riuades del setembre de 1978 van tenir especialment greus conseqüències en cases, botigues i automòbils. Afortunadament, entre els veïns previnguts, no es produí cap víctima. El veïnat es va mobilitzar demanant ajuda a l’Estat per declarar el lloc com a zona catastròfica i rebre així compensacions econòmiques pels danys ocasionats a comerços i habitatges, així com una solució definitiva del problema. Finalment, i després de les converses mantingudes per part del veïnat amb el llavors alcalde de Barcelona, Josep Maria Socías, es va construir un col·lector de gran capacitat que va permetre eradicar definitivament el problema de les inundacions. Finalment es va remodelar tot el carrer de Cartellà fins al punt que ningú diria que per sota hi passa una riera.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies