La via Favència de les torres d’alta tensió

Fotografies que testimonien el passat de Nou Barris

Aquest estiu recuperem algunes de les fotografies que il·lustren alguns dels capítols del nostre districte. La majoria són fotografies d’indrets, esdeveniments i veïns que han recopil·lat, conservat des de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris i que han explicat i difós a partir del seu bloc.

La imatge pertany a principis dels anys seixanta i mostra el paisatge típic de la via Favència en aquells temps. Enlloc de cotxes i paviment, el carrer estava dominat per les enormes torres d’alta tensió i el cablejat telefònic. En aquell moment la via Favència ni tan sols es deia així, simplement eren els Seixanta Metres, un nom que corresponia a l’amplada que s’havia reservat sense construir des de principis del segle XX, quan es va dissenyar la ronda de Dalt. Si els veïns i veïnes no tenien prou amb conviure amb les torres d’alta tensió, aquests seixanta metres no estaven pavimentats, i els dies de pluja havien de travessar per bassals enfangats per anar a treballar o a comprar.

Les torres d’alta tensió van desaparèixer durant els anys setanta, i la via Favència es va acabar de transformar amb la construcció de la ronda de Dalt.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies