L’arribada del metro a la via Júlia

Fotografies que testimonien el passat de Nou Barris

Aquest estiu recuperem algunes de les fotografies que il·lustren alguns dels capítols del nostre districte. La majoria són fotografies d’indrets, esdeveniments i veïns que han recopil·lat, conservat des de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris i que han explicat i difós a partir del seu bloc.

Aquesta fotografia es va fer el mes d’abril de 1982 a la sortida de la recent estrenada parada de metro via Júlia, aquell moment inaugurada com a Roquetes, tot i trobar-se entre Verdun i la Prosperitat. L’estació va arribar després d’una llarga campanya veïnal.

El dilluns 19 d’abril de 1982 es va inaugurar el tram “Guinardó-Roquetes” de la L4 de metro amb tres noves estacions: “Maragall”, “Llucmajor” i “Roquetes”. L’acte inaugural es va convertir en el primer tram de metro inaugurat per la Generalitat. El nou tram donava servei a uns 70.000 veïns i veïnes. El dissabte dia 24, següent a la inauguració oficial del nou tram, es va celebrar una festa popular convocada per les associacions veïnals de la Prosperitat, les Roquetes, la Trinitat Nova i Verdun, i l’Ateneu Popular 9 Barris. A la festa van assistir unes 2.000 persones congregades al final de la via Júlia, davant de l’accés de l’estació “Roquetes”. Es va fer una inauguració simbòlica del nou tram de metro, destapant una ampolla de cava. Posteriorment va haver-hi música, coets, llançament de globus i una actuació de pallassos.

Com es veu a la fotografia, la via Júlia encara no estava remodelada ni acabada. De fet, la caixa del túnel del metro va condicionar la urbanització del passeig, ja que van ser necessàries tota una sèrie de rampes i escales per salvar els desnivells.

El 27 d’octubre de 1999 es va inaugurar la prolongació de la línia 4 amb una nova estació a la Trinitat Nova, moment que TMB va aprofitar per rebatejar l’estació Roquetes com a via Júlia, perquè fos més fidel a la ubicació real. La veritable estació de metro Roquetes es va inaugurar l’octubre de 2008 a la línia verda.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies