La lluita de la Prosperitat pels semàfors

Fotografies que testimonien el passat de Nou Barris

Aquest estiu recuperem algunes de les fotografies que il·lustren alguns dels capítols del nostre districte. La majoria són fotografies d’indrets, esdeveniments i veïns que han recopil·lat, conservat des de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris i que han explicat i difós a partir del seu bloc.

Durant els anys 70, la Prosperitat va viure innumerables lluites veïnals, moltes d’elles encarades a aconseguir espais de zones verdes i places urbanitzades, en una zona construïda d’una forma densa, amb carrers estrets i cap mena d’equipaments ni urbanització. Els veïns sempre recorden que als anys 50 cap taxi els volia dura fins al barri per no posar en perill el cotxe, ja que no estava pavimentat.

Una de les campanyes veïnals és la de la fotografia, la lluita pels semàfors. Durant tres setmanes de l’abril de 1976,  els veïns van sortir al carrer cada dia per reclamar la instal·lació de semàfors al carrer de Vinyar, just a tocar de l’actual plaça Verda de la Prosperitat. La lluita va traspassar fronteres, i fins i tot la televisió sueca va venir al barri per fer-hi un reportatge.

La fotografia és obra de Kim Manresa, avui reconegut fotoperiodista, que aleshores encara era a l’institut i aprofitava aquest tipus de mobilitzacions veïnals –ell relata que pràcticament cada setmana hi havia una o altra- per practicar amb la càmera que li havien regalat.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies