Les Roquetes dels anys 60

Fotografies que testimonien el passat de Nou Barris

Aquest estiu recuperem algunes de les fotografies que il·lustren alguns dels capítols del nostre districte. La majoria són fotografies d’indrets, esdeveniments i veïns que han recopil·lat, conservat des de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris i que han explicat i difós a partir del seu bloc.

La fotografia va ser feta al maig de 1966, i retrata el paisatge del que era aleshores el barri que avui dia coneixem com les Roquetes. Concretament es veu la part superior la línia que marca avui dia el carrer de la Cantera, que puja cap al castell de Torre Baró. La part inferior correspondria avui dia als carrers del Pla dels Cirerers i dels Nou Barris. La zona havia estat terra de vinyes fins a meitat del segle XX, quan amb els emigrants, sobretot del sud d’Espanya, van arribar al territori per viure-hi, ja que a la resta de la ciutat els hi era pràcticament impossible accedir a un habitatge. Part d’aquests primers veïns van apostar per construir ells mateixos casa seva, sovint sense permisos i amb la solidaritat d’altres roquetencs, en una zona sense serveis ni subministres. L’any 1969, més del 60% de les cases no tenia aigua corrent, i el 13% no tenia electricitat. L’aigua l’extreien dels torrents i pous de la zona. Els treballadors havien de matinar per baixar fins a Sant Andreu per agafar el metro per anar a la feina i les dones carregaven els cistells de la compra pendent amunt i avall des de Sant Andreu o altres zones de Verdun.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies