Retiren l’amiant del taller del metro de Vilapicina, al Turó de la Peira

Les obres deixen fora de servei l’ascensor del suburbà durant tot el matí

Avui està previst que es retiri la teulada amb amiant del taller de metro ubicat al passeig de Fabra i Puig, prop de l’estació de Vilapicina. Per aquesta raó, durant el matí, entre les 8 i les 14h, no estarà disponible per seguretat l’ascensor que comunica als veïns i veïnes dels Jardins d’Ignacio Urenda amb el carrer de Rosario Pi i el passeig de Fabra i Puig. La previsió de TMB és que al migdia la intervenció hagi finalitzat i es pugui tornar a fer servir l’ascensor.

Un cop retirada l’actual, a partir de demà dilluns s’instal·larà la nova teulada del taller amb un recobriment de protecció acústica per  reduir els sorolls.

Aquesta actuació s’emmarca dins el pla integral de desamiantatge que TMB porta a terme des de 2018 i que inclou mesures de detecció, anàlisi, retirada o neutralització dels elements afectats en vehicles i dependències, seguint un ordre de prioritats i posant sempre en primer terme la salut de les persones. En paral·lel a la intervenció al Turó de la Peira, també s’està retirant la coberta del taller de la Sagrera, l’actuació de més abast prevista pel pla, en termes de quantitat de material amb contingut d’amiant.

Dins del pla de desamiantatge, fins ara s’han retirat, segons TMB, unes 149 tones de fibrociment i se n’han tractat 81 tones més, d’un total de 440 tones inventariades, en forma de planxes, tubs i altres elements constructius de la xarxa de metro. El pla de TMB és eliminar, tractar o confinar tot el fibrociment de la xarxa en tres anys.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies