Subvencions de fins al 85% per reparar les patologies dels edificis a Canyelles

Barcelona aprova nous ajuts a la rehabilitació per millorar les condicions dels habitatges

L’Ajuntament ha aprovat ajuts nous per a la rehabilitació per millorar les condicions dels habitatges amb patologies estructurals, i també amb l’objectiu de reactivar l’economia i fer front al canvi climàtic.

Una de les línies de subvencions va destinada a la regeneració urbana de Canyelles i al sud-oest del Besòs. Aquí, els ajuts seran de fins al 85% per a les comunitats per reparar patologies estructurals dels edificis. La millora del parc d’habitatges de la ciutat contribueix a reduir les emissions de CO2 i d’altres gasos amb efecte d’hivernacle alhora que fomenta l’ús d’energies renovables com la solar o la geotèrmica.

La convocatòria del 2020 d’ajudes a la rehabilitació presenta diverses línies d’actuació i una inversió de 20,5 milions d’euros, i es preveu que arribi a 6.573 pisos i més de 16.000 persones.

Hi haurà subvencions d’entre un 25% i un 50% del cost de les actuacions de rehabilitació per als elements comuns de la finca (escales, vestíbuls, ascensors, cobertes, parets mitgeres, façanes, celoberts, patis i elements estructurals, i també millores en l’accessibilitat, el sanejament, les instal·lacions d’aigua, gas i llum, l’eliminació de fibrociment i la instal·lació d’energia solar). Aquestes ajudes estan condicionades a la millora de l’eficiència energètica dels edificis. S’estima que es reduirà el 20% de la demanda energètica dels edificis.

Per a obres de millora del confort i l’habitabilitat a l’interior dels habitatges hi ha previstes ajudes de fins a 4.000 euros. Aquestes inclouen: pintura, millores en l’accessibilitat, reparació de fusteries, humitats i paviments i millores d’aïllament, ventilació i renovació d’aire. Es preveu que aquesta ajuda arribi a uns 750 pisos.

Dins el programa del Pla de barris hi ha també ajudes a la rehabilitació de finques que, per diverses raons socioeconòmiques, tenen dificultats per accedir als ajuts a la rehabilitació ordinaris.

Hi ha també ajuts de fins a 20.000 euros per millorar les condicions d’habitatges privats, renovar-ne les fusteries, adequar-ne les instal·lacions, reparar-hi humitats, millorar-ne l’accessibilitat, etc., a canvi que la propietat els incorpori a la Borsa de Lloguer Social de Barcelona a un preu inferior al del mercat. L’objectiu és captar al voltant de 125 pisos per a la Borsa de Lloguer.

Entre les propostes del Decàleg de Barcelona pel dret a l’habitatge, impulsat per una trentena d’entitats socials, es plantegen també canvis estructurals per facilitar i fer més assequible la rehabilitació energètica dels habitatges; en concret, es demana una rebaixa de l’IVA a un tipus impositiu del 4%.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies