Ja hi ha llicència per a iniciar les obres de rehabilitació dels Propis

El nou edifici, més sostenible i més ampli, s’estrenarà la primavera del 2022

Al novembre de l’any passat el Centre Cultural els Propis va presentar el projecte de reforma de la seva seu, ubicada a la via Júlia des del 1955. Les obres havien de començar a la primavera però l’esclat de la pandèmia ha endarrerit i dificultat els tràmits fins ara. Finalment aquests dies la Fundació Procat, gestora dels Propis, ha aconseguit la llicència d’obres i a partir d’aquí el procés s’accelera. La intenció és començar amb els treballs abans que acabi l’any, per no comprometre els ajuts públics que reben per dur a terme la rehabilitació i ampliació de l’edifici.

El projecte vol fer més visible l’edifici i convertir-lo en un referent de la via Júlia. L’edifici tindrà una planta i mitja més que ara i la seva façana quedarà decorada amb una gran senyera de 15 metres d’altura, per mostrar que es tracta d’un centre de difusió de la cultura catalana, ja que és la seu de la Coral i l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé, així com de la Fundació Procat. També hi haurà més vidre per il·luminar amb llum natural els espais interiors. A dins, s’aprofitarà l’estructura interior però amb modificacions i afegits. S’augmentarà el nombre de sales i oficines per a les entitats i grups que formen part del centre, es canviarà l’orientació de l’escenari principal, es renovarà el bar de la planta baixa  i es posarà un ascensor que comunicarà totes les plantes. De fet, la distribució de l’entrada canviarà per poder ubicar millor l’ascensor. L’entrada principal i la d’emergència s’intercanviaran.

La reforma, que es preveu que costarà 500.000 €, serà finançada per Districte de Nou Barris, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Centre Cultural els Propis. La previsió és que les obres tinguin una durada d’uns 15 mesos i es pugui inaugurar la nova seu dels Propis a la primavera de 2022.

Mentre durin les obres, els grups i entitats traslladaran les activitats a altres espais del districte de Nou Barris. El Centre Cultural els Propis de Nou Barris compta ja amb més de 90 anys d’història al districte. Des dels Propis es realitzen nombrosos actes per als associats i també oberts a tothom com ara exposicions, concerts, xerrades, presentacions de llibres, debat ciutadà, sortides, ball o ioga. Al mateix temps organitza actes externs com l’Aplec de Cultura Popular Catalana, la Rebuda als Patges Reials o la Revetlla de Sant Joan.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies