Dimecres, febrer 28, 2024
Nou BarrisSocietat

Els moviments en defensa dels drets de l’habitatge aturen el plenari de Nou Barris

Dos representants van entrar per intervenir en un dels punts de l’ordre del dia

Els moviments en defensa dels drets de l’habitatge de Nou Barris van aconseguir ahir poder intervenir presencialment en un dels punts de l’ordre del dia de la sessió. El plenari estava convocat sense públic seguint les mesures sanitàries i es podia seguir telemàticament. Però un grup de veïns del Sindicat d’Habitatge de Nou Barris, l’AV de Ciutat Meridiana i la Xarxa de Suport de Verdum van concentrar-se davant les portes del Districte en el moment que Ciutadans i BxCanvi van presentar les propostes de la creació d’un pla contra les ocupacions il·legals i un servei d’assessorament per als petits propietaris. Demanàvem poder intervenir presencialment en aquest punt de la sessió, i ho van aconseguir.

Tot i que les portes d’accés estaven tancades, un petit grup de veïns va poder accedir a l’interior de l’edifici. Un cop a dins van demanar poder entrar a la Sala de Plens. La sessió es va aturar uns minuts per tal que el consell pogués decidir si se’ls permetia l’accés. Finalment, van accedir quatre representants per exposar el seu rebuig a la proposta d’elaborar un pla contra les ocupacions il·legals. Joan Antoni Villar, membre de la Xarxa de Suport de Verdum i del Sindicat de l’Habitatge, va argumentar que en la majoria dels casos “l’ocupació és una resposta a un sistema que no dona respostes a un problema social” i que la proposició “no era la solució a l’angoixa de les famílies que tenen por de perdre casa seva”.

La proposició d’elaborar un pla contra l’ocupació il·legal va ser rebutjada al plenari, perquè segons el govern no és competència del Districte. El regidor de Nou Barris, Xavier Marcé mostrar-se contrari a les ocupacions il·legals “perquè deslegitimen les ocupacions legítimes”, però va dir que una proposta com aquesta no es pot aprovar en un plenari de Nou Barris, un districte amb una greu problemàtica de desnonaments. La proposició de crear un servei d’assessorament per als petits propietaris tampoc va tirar endavant. Segons  l’Ajuntament ja existeixen serveis com ara l’Oficina de l’Habitatge i el servei de mediació entre propietaris i llogaters.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies