L’Institut Escola Antaviana, un dels 11 nous refugis climàtics de la ciutat

Els darrers mesos s’hi han fet obres a les instal3lacions per ajudar a combatre la calor

L’Institut Escola Antaviana és un dels onze centres educatius de Barcelona convertits en refugi climàtic. S’hi han incorporat mesures per ajudar a combatre la calor, amb la vista posada als efectes de l’emergència climàtica. Aquestes mesures es concreten en actuacions en aquests edificis, com ara introduir punts d’aigua, com fonts o espais singulars de joc i manipulació d’aigua. També s’han augmentat espais verds, s’ha millorat la vegetació i s’han creat zones d’ombra amb murs verds, més espai per a jardins, arbres o tanques i pèrgoles verdes. Per últim, s’han adaptat els edificis per millorar-ne l’aïllament, amb cobertes, tendals, proteccions a les façanes o ventilació creuada.
Això ha permès recuperar uns 1.000 metres quadrats de sòl natural amb vegetació als patis, i s’han creat 2.213 metres quadrats de nous espais d’ombra amb pèrgoles i tendals. A més, s’han plantat 74 arbres i s’han instal·lat 26 nous punts d’aigua.

La inversió total del projecte ha estat de 5 milions d’euros, amb finançament rebut del projecte Urban Innovation Action, que n’ha cobert el 80% del cost.

A partir d’ara es farà un seguiment d’aquests refugis per veure quin impacte tenen en la salut i les condicions ambientals. La construcció d’aquests refugis climàtics s’ha fet amb la col·laboració d’administracions, entitats i escoles i permetrà que l’alumnat i la resta de la població (fora del període lectiu) en puguin fer ús.

l’Ajuntament ha anunciat el compromís de dedicar en els propers anys com a mínim el 25% de la inversió municipal en reformes escolars per a actuacions que adaptin els centres educatius a l’emergència climàtica. Segons han anunciat, aquest estiu s’han fet obres de reforma i millora relacionades amb l’emergència climàtica en 56 centres, amb una inversió que supera els tres milions i mig d’euros.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies