Samarretes com a mirall històric

L’Espai via Favència acull una exposició de roba i objectes d’entitats i festes del districte

Tota festa o lluita ve acompanyada d’una samarreta que en remarca el lema. L’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris exposa aquest mes una recopilació de samarretes d’entitats, lluites, festes i fins i tot institucionals, que són un repàs a la història del districte. Precisament és un altre dels actes que organitza per commemorar els 50 anys del moviment veïnal de Nou Barris.

L’arxiu ha volgut donar un toc d’humor i reflexió a la mostra, i ha vestit amb les samarretes a personatges famosos. La idea és reflexionar sobre la força de la imatge, i per això han buscat cert impacte. Així, podem veure a Donald Trump amb la samarreta de l’Escola d’Adults Freire, la reina Isabel d’Anglaterra amb una de republicana, o a Richard Nixon amb una de la Marea Blanca. Altres cares conegudes vesteixen les de la lluita contra els desnonaments, la campanya Nou Barris Cabrejada diu Prou, la del Deute Extern, SOS Educació Pública o les festes majors del Turó de la Peira, entre altres d’entitats. La recopilació es complementa amb altres objectes, com motxilles, pins i gots. Tot plegat prové del fons de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris o bé de cessions temporals que han fet alguns dels socis.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies