La desfilada de les Roquetes amb mascaretes

Les dones tiren endavant la festa per reivindicar la cultura segura

El barri de les Roquetes recupera aquesta setmana l’esperit de la seva festa major, que van haver d’ajornar al juny per la covid-19. Han tingut poc temps, però en un mes han organitzat tres jornades – amb reserva prèvia en aquest enllaç- que comencen avui amb l’espectacle d’animació infantil de la companyia Més Tumàcat, i continuaran dissabte, amb el Dia de la Pinya i la fira d’arts de carrer. Finalment diumenge hi haurà una passejada històrica i una de les cites estrelles de les festes del barri: la desfilada de la Roquetes Fashion, Wood and Food Week, coneguda també com la 08042, el codi postal del barri. El local de l’associació de veïns torna a ser un huracà d’activitat per cosir i dissenyar els darrers vestits que falten per a la col·lecció d’enguany. Com a novetat, un complement indispensable: les mascaretes.

Serà una desfilada amb menys participants i amb uns dissenys més senzills, ja que han tingut poc més d’un mes per confeccionar les peces, però amb la il·lusió de recuperar la trobada i defensar la cultura com a espai segur. “La covid-19 no pot amb nosaltres. Després de tant temps tancats, els veïns i veïnes es mereixien poder gaudir una mica. Ho farem amb totes les mesures de seguretat, però volem reivindicar que a les Roquetes la cultura no s’atura, que la cultura és segura- afirma Marcela Iturriaga, de l’AV Roquetes- Seran vestits més senzills però lluiran igualment.” “És molt important per a nosaltres, sobretot per a les dones que participen als tallers, perquè visibilitza la feina que fan durant tot l’any. Normalment triguem cinc mesos i ho hem fet en un, però vam decidir que la covid-19 no podria amb nosaltres.”, assegura Amparo Iturriaga, també de l’AV Roquetes. Enguany, està previst que la desfilada es pugui seguir en directe telemàticament.

Dins les mesures de seguretat covid-19 no pot faltar la mascareta, que forma part de la imatge de les veïnes que sortiran a desfilar a la plaça de les Roquetes. “Hem fet mascaretes amb tela hidròfuga, FPP2, que van a joc amb els vestits. Són imprescindibles i desfilaran amb elles. A més, hem preparat mascaretes per a les persones que participen als tallers de Més per menys, de costura, bricolatge i cuina, perquè no tothom pot comprar-se una mascareta per a cada dia.”, explica Amparo.

I és que la desfilada, que va començar fa més de deu anys per empoderar les dones del barri davant la crisi del 2007, s’ha ampliat amb els anys. Ara d’unes 30 persones amb dissenys de costura, entre els quals el tradicional vestit de núvia, també es mostraran obres de bricolatge i receptes de cuina que, aquest any, no es podran tastar per protocol.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies