El Pla de Barris s’amplia a Verdum, Can Peguera, el Turó de la Peira i la Prosperitat

 Comença el procés participatiu amb una mirada que afegeix el factor climàtic i les desigualtats

Nou Barris incorpora Verdum, Can Peguera, el Turó de la Peira i la Prosperitat al Pla de Barris de 2021 a 2024. Aquests barris se sumen als de la Zona Nord, la Trinitat Nova i Roquetes. Els plans nous quedaran configurats de la següent manera:

  • PdB de Zona Nord
  • PdB de la Trinitat Nova
  • PdB de les Roquetes i Verdum
  • PdB del Turó de la Peira i Can Peguera
  • PdB de la Prosperitat

Amb un pressupost total de 150 milions d’euros, el Pla de Barris impulsarà programes amb l’objectiu de generar noves oportunitats en els àmbits més determinants de generació de desigualtats, com són l’educació, la salut, l’habitatge, l’ocupació, la qualitat de l’espai públic. A més, aquest nou pla tindrà una mirada més intensa a la vulnerabilitat vinculada a la sostenibilitat ambiental i l’emergència climàtica.

El pla inclou accions com la millora de la tasca educativa dels centres, l’ampliació dels centres, o la incorporació de les arts, la cultura o nous perfils professionals. En aquesta edició es tindrà una especial atenció en la reducció de l’escletxa digital, s’ampliarà l’oferta d’extraescolars i lleure amb una vessant educativa. Pel que fa a la salut, es promouran programes com la Xarxa sense Gravetat que aborda la salut mental i emocional, d’altres que treballen per un envelliment saludable o la salut sexual reproductiva i, d’altres que apostin per millorar els hàbits saludables.

Una de les prioritats del pla continuarà sent el treball per la cohesió dels barris, reforçant el seu teixit comunitari. Els esforços se centraran a millorar els equipaments de proximitat, reforçar la identitat de barri, treballar pel reconeixement de la diversitat cultural i d’origen, abordar l’esport i la cultura com a eines de transformació social o reduir la desigualtat que afecta especialment les dones.

En aquesta edició es continua el programa de rehabilitació de Finques d’Alta Complexitat que garanteix un acompanyament tècnic i social a les finques més vulnerables. També el foment de l’activitat econòmica i l’ocupació de qualitat continuarà sent una prioritat. En aquesta edició s’intensificarà el treball amb el comerç de proximitat i se seguirà apostant per enfortir i impulsar les empreses i els projectes econòmics de proximitat, arrelats al territori.

El Pla de Barris seguirà buscant generar espais quotidians de relació, inclusius, accessibles, intergeneracionals, que permetin usos diversos i que fomentin la relació entre veïns i veïnes. Paral·lelament també es posarà l’accent en fer barris més accessibles i connectats.

En el nou Pla de Barris s’afegeix el factor climàtic i ambiental i les desigualtats que aquest vector té sobre la població vulnerable. Se seguirà promovent una rehabilitació energètica dels edificis, es promouran sistemes d’energia verda amb retorn social, es treballarà per afavorir la mobilitat no contaminant, per reduir els impactes de soroll i cotxes, i s’explorarà una xarxa d’espais de proximitat, climàticament confortables.

La definició de les noves línies de treball i àmbits d’intervenció i la concreció en accions dels diversos plans es fa en diàleg i coproducció amb el teixit social i comunitari de cadascun dels barris. El procés de participació comença aquesta tardor i acabarà a finals d’any, per poder començar a desplegar el nou Pla amb les accions consensuades a partir del gener de 2021.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies