Verdum veu el Pla de Barris com a una oportunitat de reforçar els projectes comunitaris

L’associació de veïns prioritza els temes de convivència, educació i memòria local en clau femenina

L’AV Verdum ha rebut amb alegria la notícia que han entrat al Pla de barris 2021-2024. Confien en aquest pressupost extraordinari per treballar els principals temes que els preocupen, sobretot convivència i educació, així com la recuperació de la memòria històrica femenina al barri, entre altres eixos.

“Feia dos o tres anys que demanàvem que ens incloguessin al Pla de barris, així que estem encantats”, afirma Aurora Álvarez ‘Yoyi’, de l’AV de Verdum. Encara no s’han reunit amb l’Ajuntament per concretar temes però coincideixen amb els eixos anunciats per Districte de Nou Barris. Una de les prioritats per a l’entitat veïnal serà la convivència als carrers i places. “Creiem que a dins el Pla de barris hi cab molt bé el treball en convivència al barri. Va des de l’urbanisme, a les zones verdes, a la cobertura de la ronda de Dalt, a que la plaça de Verdum sigui un lloc per viure-hi i no un espai de ciment com és ara, arrenjar la plaça de Francesc Layret, tot el que té a veure amb el carrer de Casals i Cuberó. I passa per reforçar els projectes comunitaris que ja tenim al barri.”

Un altre eix important pel qual volen aprofitar el Pla de barris és la potenciació de l’educació pública a Verdum. “Tenim una única escola pública al barri i unes quantes concertades. Seria un bon moment per enfortir aquesta escola pública, i fins i tot mirar d’ampliar-la. El mateix amb l’única escola bressol que tenim, que és molt petita.”, assegura Manela Medina, també de l’AV Verdum.

També aposten per recuperar la memòria històrica de les dones del barri. De fet ja fa alguns anys que hi treballen juntament amb l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris. Fa un any van col·locar una placa simbòlica en record als desapareguts safareigs de les Cases del Governador, un espai símbol de sororitat entre les veïnes. “L’any passat vam fer una passejada parlant de la importància de la dona en el barri, tant en el manteniment de la família i els serveis col·lectius. Ara tenim una llista amb alguns noms de dones del barri que volem per al nomenclàtor dels nostres carrers.”, explica Puy Santander, de l’AV de Verdum.

A més de temes socials i de convivència, el pla de Barris preveu unes línies d’actuació entorn l’ocupació, l’economia social, l’habitatge i la sostenibilitat, entre altres. Verdum compartirà el Pla de barris amb les Roquetes, que veu així perllongat el que tenia des del 2017.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies