Rebuig veïnal al tancament del Turó de la Peira per crear-hi un jardí nadalenc

Les entitats dels barris colindants reclamen a l’Ajuntament que reobri el parc per garantir l’accés al veïnat

Entitats veïnals i culturals dels barris del Turó de la Peira i Can Peguera denuncien el tancament del Parc del Turó durant tres mesos per l’organització del projecte Llums a la Natura. Aquesta setmana l’Ajuntament ha tancat bona part de l’espai per convertir el parc en una mena de jardí nadalenc, amb un espectacle de llum i so. Aquesta tarda les entitats i el Districte es reuniran per tractar el tema.

Les entitats de tots dos barris qualifiquen aquesta iniciativa com a “totalment inacceptable” en un comunicat difós des de la FAVB, i que té el suport també de l’AV Horta i la Coordinadora d’Entitats i AV Nou Barris. Segons les entitats, “ocupar un espai públic de gran utilització, en barris d’elevada densitat, per promoure una activitat privada de pagament és un menyspreu absolut a les necessitats del veïnat”.

A més, afegeixen que fer-ho en plena pandèmia quan, més que mai, es necessiten espais oberts “és una irresponsabilitat”.  Des de les associacions veïnals es defensa la funció dels parcs com a “espais oberts” per gaudir del passeig i les activitat a l’aire lliure. I per aquesta raó es mostren contraris a convertir-los en “un centre d’espectacles comercials”, ja que això significa “reforçar una perillosa política de privatització de l’espai públic”.  Segons algunes entitats, hi ha rumors que l’entrada als espectacles tindria un cost elevat per als veïns de Nou Barris. Per contra, les entitats demanen que es garanteixi l’accés al veïnat.

Per tot plegat, exigeixen “una rectificació completa. Que el Parc del Turó s’obri immediatament. Que es renunciï a un projecte lesiu per al parc i per al barri” i reclamen un procés participatiu per reformar el recinte. Precisament l’AV Turó de la Peira es queixa que no sap quines obres i adequacions s’estan fent ara mateix al parc i si aquestes poden afectar-ne a la vegetació.

Des de districte de Nou Barris encara no s’han explicat els detalls de l’esdeveniment, que en principi tindrà lloc entre el 26 de novembre i el 10 de gener. Fins al moment només s’ha revelat que s’hi instal·laran efectes lumínics i sonors, i que la preparació d’aquests actes obliga a tancar el recinte entre el 19 d’octubre i el 17 de gener. Les obres ja s’estan duent a terme, de fet, des de fa alguns dies, amb la pavimentació d’alguns camins i la renovació de xarxa d’enllumenat.

El tancament implica també l’anul·lació de l’àrea de gossos del parc i la limitació dels accessos al camp de futbol del Turó de la Peira. Per accedir-hi, els usuaris només podran entrar pels accessos dels carrers de Beret i Travau.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies