Nou Barris encapçala amb prop de 28.000 les atencions de Serveis Socials des de l’inici de la pandèmia

El districte es reforçarà amb set treballadores socials més per atendre l’augment de la demanda

Els serveis socials acumulen a Nou Barris 27.815 atencions des de l’inici de l’emergència sanitària per la covid-19, segons xifres de Districte de Nou Barris. Encapçala així les atencions dutes a terme respecte al conjunt de la ciutat. En total hi ha hagut a Barcelona un total de 56.192 persones ateses, el que representa més de la meitat del total de l’any 2019. I d’aquestes, un 30% de les persones no havien recorregut mai abans a aquests serveis, o feia més d’un any que no n’havien tingut necessitat.

També segons l’Ajuntament, del total d’intervencions, 21.700 van ser presencials. A més, es van fer 148.000 valoracions socials professionals per telèfon i 900 visites a domicili. Pel que fa al perfil majoritari de persones ateses, el 67% són dones i el 41% tenen entre 31 i 50 anys.

L’augment de les atencions ha portat l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) a reforçar el nombre de treballadores socials a Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Nou Barris, els tres districtes amb més demanda d’atenció. En concret, a Ciutat Vella i a Sants-Montjuïc s’hi incorporaran deu treballadores més, i a Nou Barris, set.

Pel que fa al nombre d’ajudes extraordinàries, des del 16 de març s’han concedit 28.360 ajudes per valor de 13,01 milions d’euros, el doble que durant els mateixos mesos de l’any 2019. La majoria d’ajuts s’han destinat a cobrir necessitats bàsiques com alimentació i allotjament.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies