La família desnonada de Ciutat Meridiana torna al pis

El banc propietari torna les claus de l’habitatge a Ruth enmig d’una concentració de suport veïnal

Després de 24 hores d’angoixa i pressió veïnal, la família amb tres menors -un d’ells, lactant- de Ciutat Meridiana desallotjada dijous, a dues hores del toc de queda, pels Mossos ha pogut tornar a casa. El propietari del pis, BBVA, va tornar ahir a la tarda les claus a la Ruth, enmig d’una concentració veïnal en suport a la família i de denúncia d’un desnonament portat a terme al vespre, enmig de la pandèmia i sense tenir en compte la presència dels menors. El cas es va viralitzar a través de les fotografies de la fotoperiodista Lorena Sopena, les imatges de la qual van provocar una gran indignació a les xarxes socials.

Tant la Ruth com els seus fills van passar  la nit de dijous en una pensió assignada pel servei d’emergències. Era, de fet, el segon desnonament que patien aquell dia, ja que al matí havien estat llançats i havien reocupat el pis a la tarda. La dona denuncia que ni el seu advocat ni el jutjat li van notificar que la propietat tenia previst desnonar-la i que els serveis socials tampoc no la van ajudar després del desnonament.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) asseguren que l’execució es va notificar als ocupants el 23 de juliol i que, de fet, en van sol·licitar la suspensió però els la va denegar. I BBVA ha al·legat que desconeixia la situació de vulnerabilitat en què es trobava aquesta família. El banc, que és propietari del pis del carrer de Rasos de Peguera, afirma que ningú no els ho va notificar i que, si hagués estat així, el desnonament no s’hauria produït. L’entitat explica que la seva política d’empresa és justament la de no desallotjar famílies vulnerables.

El desnonament es va envoltar encara més de polèmica quan ahir al matí el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, va explicar a la Cadena SER que en el desallotjament del vespre no hi havia ordre judicial, sinó que es va actuar en tractar-se de “delicte flagrant”. Això va provocar la indignació d’entitats de defensa dels drets civils com Irídia, que n’ha responsabilitzat al Departament d’Interior. Considera que el desallotjament dels Mossos, que es va produir just abans del toc de queda, és de “dubtosa legalitat davant d’un domicili estable”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies