L’Ateneu Popular 9 Barris fa malabars per mantenir la programació malgrat les restriccions

Les noves mesures obliguen a reprogramar espectacles i reajustar l’organització de l’equipament

L’Ateneu Popular 9 Barris viu un trasbals continu per les reestructuracions que ha de fer per atenir-se a un escenari que es complica cada dia més. Des de l’equipament defensen conjuntament amb altres equipaments de la ciutat que la cultura és també salut. El projecte de l’Ateneu s’ha vist afectat des de l’inici de la pandèmia, amb un tancament i una posterior obertura amb restriccions. La covid-19 s’ha convertit en un maldecap per als programadors de l’equipament que han de reajustar, reprogramar i, fins i tot, cancelar, espectacles segons l’actualitat.

En els darrers mesos, l’Ateneu havia aconseguit certa estabilitat en la programació i els cursos, però ara les noves mesures sanitàries els han tocat de nou. De moment, han pogut salvar la majoria dels espectacles reprogramant-los per a més endavant, menys el combinat de circ 56.  “Aquest espectacle no el podrem encabir en el que resta de calendari. I ens ha fet especialment mal.”, explica Borja Lozano de l’Ateneu Popular 9 Barris. “Sí que hem tingut la sort que de les entrades que havíem venut, moltes persones han decidit que no volien que els retornéssim els diners en solidaritat amb el projecte. La veritat és que ha estat una sorpresa i dona molt ànims per continuar. “ El Circ d’Hivern, un projecte de creació pròpia que precisament compleix enguany els 25 anys, penja d’un fil i no a hores d’ara no se sap com ni quan es farà.

En aquests dies, l’equip de l’Ateneu 9 Barris es reuneix d’urgència per resoldre també un dels principals problemes; quadrar els números i poder mantenir el personal tant els que hi són a la plantilla com els eventuals.  “Aquesta setmana tindrem reunions d’urgència en les quals farem les previsions. No només pel que fa a la programació, que és obvi que hem de pensar què fem amb les programacions i sobretot amb les produccions pròpies, sinó pel que fa a l’equilibri pressupostari del propi Ateneu. Ha arribat un punt en què potser ens hem de començar a plantejar com sostenir totes aquestes persones, aquesta estructura.” Des de l’Ateneu 9 Barris fa temps que es defensen tots els llocs de treball que depenen de la cultura, molts d’ells amb poca estabilitat i manca de recursos en temps de crisi, com és el cas actual.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies