Cancel·lat el jardí nadalenc ‘Natura encesa’ al parc del Turó de la Peira

L’Ajuntament anul·la l’acte, que havia topat amb oposició veïnal, per les restriccions de la covid-19

Finalment l’espectacle d’efectes lumínics i sonors ‘Natura Encesa. Nadal al Parc del Turó de la Peira’ no es farà. L’Ajuntament va anunciar ahir a la tarda que prenia la decisió “com a conseqüència de les noves mesures restrictives per l’augment de casos de covid-19 a la ciutat de Barcelona, i davant la necessitat d’ampliar espais de passeig i d’estada on es puguin mantenir les distàncies de seguretat establertes, com ho permet el Parc del Turó de la Peira”. La preparació de l’esdeveniment va comportar el tancament de bona part del recinte el passat 19 d’octubre, i no s’havia de reobrir fins a mitjans de gener, un cop clausurat el jardí nadalenc.

Aquest tancament havia topat amb crítiques veïnals. A través d’un comunicat a través de la FAVB, les AV del Turó de la Peira, Can Peguera i Horta  consideraven l’esdeveniment com a privat, ja que s’hi havia de pagar entrada, no entenien el fet de tancar espais oberts en la situació actual de pandèmia i temien afectacions a la fauna i flora del parc.  Ni la reunió amb Districte ni una visita als preparatius que s’estaven fent al parc havia fet canviar d’opinió els representants veïnals.  En aquest sentit, l’Ajuntament defensa que “ha garantit que una part del mateix es mantingués oberta i ha treballat, posteriorment, per incrementar aquesta superfície.” Així mateix, també expliquen des de Districte Nou Barris que el projecte tenia com a objectiu “apropar un espectacle familiar de gran format i àmbit de ciutat al barri del Turó de la Peira, a través d’una col·laboració que permetés dinamitzar econòmicament els eixos comercials del districte, generar llocs de treball de proximitat, i oferir una proposta nadalenca al veïnat.” I asseguren que reprendran noves iniciatives de dinamització cultural, social i econòmic al territori un cop es redueixin les restriccions de la crisi sanitària.

Tot i que no es farà, el projecte deixa millores al parc del Turó de la Peira En aquestes setmanes d’obres s’ha renovat el paviment d’alguns camins, s’hi han  instal·lat portes d’accés, s’ha reparat la tanca existent i s’hi ha fet la instal·lació de subministrament elèctric per permetre un enllumenat més eficient.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies