Prova pilot contra la bretxa digital a Verdum

El Pla Comunitari i la xarxa de suport testegen un punt d’accés i suport per a tràmits telemàtics

El Pla Comunitari de Verdum va fer ahir una prova pilot per donar solució a la bretxa digital que han detectat al veïnat, ja sigui per manca de coneixements digitals, d’aparells informàtics o de connexió a internet. Van instal·lar, en col·laboració amb la Xarxa de Suport de Verdum, un punt de suport i accés a internet al Casal Cívic de Verdum, de la Generalitat. Allà van fer acompanyaments per fer tràmits telemàtics, n’han ensenyat a fer i han ofert també la connexió a aquells que ho podien fer des del mòbil. Ho han fet en un moment que altres equipaments del barri han hagut de reduir o tancar l’activitat i, per tant, han deixat els usuaris sense altres possibilitats de connexió.  La prova pilot ha volgut testejar la capacitat del dispositiu, i comprovar les necessitats de formació per fer-ne l’acompanyament. “L’objectiu era fer un tastet tant per a nosaltres com per a la gent que ve, veure quina capacitat tenim per poder acompanyar, i facilitar un punt obert de connexió wifi amb dispositius.”, explica Arnau Padrós, tècnic del Pla Comunitari Verdum. “Són com diverses cares d’una mateixa necessitat: a vegades a uns els fa falta una cosa, a vegades els fa falta un altre, a vegades és una cosa de competències digitals, a vegades és senzillament que no disposes de connexió wifi,”, afegeix Padrós.

A partir d’aquesta prova pilot, analitzaran els propers passos a fer per facilitar l’accés a internet a la població que ara mateix n’és exclosa per algun motiu. “La idea nostra no és tant fer els tràmits enlloc seu, no suplir-los, sinó que tothom aprengui a fer-los, perquè la propera vegada, ja que segur que a tothom li tocarà fer molts tràmits, tot el que puguin aprendre ho podran ensenyar a altres veïns. Aquesta és una mica l’essència de la xarxa.”, comenta Joan Antoni Villar de la Xarxa de Suport de Verdum.  Treballen amb escoles i equipaments tant del barri com de les Roquetes, per detectar necessitats i estudiar-ne les millors respostes. També tindran en compte la gent gran, a la que volen incloure al programa municipal Vincles.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies