El Castell de Torre Baró reprendrà l’activitat amb restriccions sanitàries

L’equipament compleix 6 anys des de la rehabilitació que el va recuperar de l’abandó

Els propers dies està previst que el Castell de Torre Baró reobri les portes després de mesos de rehabilitació en què ha mudat de pell. Les pedres històriques s’han sanejat i s’han recobert amb un arrebossat que no ha convençut el veïnat però que evitarà petits despreniments de pedres de les façanes. També s’ha col·locat una malla de fibra de carboni com a protecció i per evitar l’acceleració de la degradació de la pedra dels carreus.

Segons l’Ajuntament, les esquerdes i fissures a les pedres responien a la naturalesa dels elements utilitzats al seu dia, i la degradació causada per l’aigua, en forma de pluja o humitat, el vent, la contaminació ambiental, i la presència de sals solubles transportades, majoritàriament, per la brisa marina.

La represa de l’activitat al castell, però, es veurà afectada per la covid-19. L’espai obrirà tan sols per atendre el públic i fer visites amb reserva prèvia. Els tallers, com a la resta d’equipaments municipals, s’estan fent on line.

La reobertura coincideix amb el sisè aniversari de la rehabilitació integral del castell, després de molts anys d’abandó i degradació. En aquell moment, es va reparar l’estructura i es va condicionar l’edifici, de 1905, com a punt d’informació de Collserola i un gran mirador panoràmic. També, abans de la pandèmia, es realitzaven tallers ambientals i activitats familiars, a més d’acollir concerts.

Amb motiu d’aquest sisè aniversari, els dinamitzadors del castell, sabent que el castell forma part de la vida de molts veïns i veïnes i és una referència per als barris que l’envolten, han fet una crida al veïnat en què els conviden a compartir amb ells anècdotes i històries personals relacionades amb el castell, a través del correu electrònic castell_torrebaro@bcn.cat o escrivint al mòbil 664 044 079. Hi ha temps fins al 30 de novembre.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies