L’Ateneu reinventa el Lokal de Risc amb una emissió en streaming

L’equipament oferirà una taquilla inversa en favor de les xarxes de suport de Nou Barris

Sembla que la reapertura dels teatres i els espectacles s’apropa, però per si de cas, l’Ateneu Popular 9 Barris havia preparat per avui una versió 2.0 del seu tradicional Lokal de risc, una mena de cabaret on tot és possible. “No volem renunciar a realitzar activitats culturals,-afirmen des de l’Ateneu- i tot i que entenem que sense públic es perd bona part del sentit de les arts escèniques, hem decidit adaptar el Lokal de risc a un format virtual. Tampoc volem renunciar a la qualitat, és per això que disposarem de tres càmeres i un xat per tal d’interactuar en directe, una infraestructura aportada pel projecte EinESS i la cooperativa BitLab.” Segons anuncien, la cooperació “entre espais i projectes culturals vinculats de l’economia social ha fet possible aquest projecte”.

I és que hi ha una segona col·laboració: a partir del projecte “Caixa de Ressonància”, sorgit del Sindicat de Músics Activistes de Catalunya,  una taquilla inversa, en què els espectadors podran contribuir amb la quantitat que creguin oportuna. Els fons recaptats es destinaran a les Xarxes de Suport Mutu de Nou Barris. Cal recordar que la cuina de l’Ateneu s’està aprofitant aquestes setmanes per a un projecte municipal que cuina àpats per a aquelles persones ateses per les xarxes i que no ho poden fer.

Pel que fa a l’espectacle en si, el Lokal de risc comptarà amb l’actuació de Nacho Malabardo (malabars experimentals), Mama Calypso (pallassa musical), Iñaki Nazabal (poesia escènica), Constanza (acro-dansa), Genaro Cibils y Hanna-may Porlon (dansa). I a la presentació: Colectivo Ameno i Danilo Facelli.

La programació s’emmarca dins del cicle virtual EinESS, un cicle de xerrades i espectacles en format virtual realitzat amb plataformes, metodologies i tecnologia de codi obert. Abans del Lokal hi haurà una trobada virtual amb Alba G. Corral i Lina Lab on s’abordaran temàtiques com els nous formats i el transmèdia.

El cartell és obra de Rapha Hu.

Organitza: Cooperativa Bit Lab Cultural, Ateneu Popular 9 Barris

Col·labora: ICEC Cultura Digital, La Caixa de Ressonància del SMAC! (Sindicat de Música Activistes de Catalunya), Fira d’Economia Solidària de Catalunya.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies