El Casal de Gent Gran de la Trinitat Nova, medalla d’Honor de la Ciutat

La junta de l’entitat està liderada des de fa anys per un grup de dones molt actives  

La junta del Casal de Gent Gran de la Trinitat Nova recolliran aquesta tarda la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona. Des de fa 12 anys, l’entitat està liderada per una dona que ha aconseguit sumar aliades per transformar un petit local en un punt d’activitat i trobada per a la gent gran.  El premi arriba, però, en un moment en el que el casal ha hagut de tancar per la crisi de la covid. Tot i això, la junta i les usuàries mantenen l’esperança de poder retrobar-se ben aviat i celebrar-ho com cal.  La medalla arriba tot just l’any del 50è aniversari de la inauguració de local.

En una primera època el casal de gent gran de la Trinitat Nova era bàsicament un espai masculí on es jugava a dòmino i hi havia fins i tot un barber. “Aquí hi havia un barber, i els senyors venien a tallar-se el cabell i a que els afaitessin la barba, però després vam entrar les dones.”, recorda l’Olimpia Fernàndez, membre de la junta del casal.  A partir de 1998, l’equipament es va transformar amb l’arribada de la primera dona a la junta. La Maria Isabel Mateu recorda com a poc a poc les dones van agafar el lidedatge. “Un cop vaig entrar a la junta, vaig buscar l’Olimpia i la Lola, i em van dir que sí que volien estar amb mi. I des de llavors gairebé totes som dones.”

Tot i ser un local petit, és ben ple de vida i s’hi desenvolupen tallers de memòria, gimnàstica, manualitats i diverses celebracions. Un altre factor que va impulsar l’activitat dins el casal va ser l’arribada l’any 2005 del Programa de dinamització de gent gran del Districte de Nou Barris.

El Casal de Gent Gran de la Trinitat Nova celebra enguany també els 50 anys en funcionament, esdevenint un dels equipaments d’aquest caire més veterans de la ciutat.

El 26 de gener de 1970 es va estrenar el ‘Hogar del Jubilado’, juntament amb la Biblioteca Popular “Juan Grabulosa”, a uns baixos d’un edifici del Patronat de l’Habitatge, al carrer de Platja d’Aro. En aquell moment depenien del Centre Social de la Trinitat i aquest, al mateix temps, del Patronat. La biblioteca va tancar fa anys però el ‘Hogar del Jubilado’ es va adaptar als nous temps fins esdevenir el Casal de Gent Gran de la Trinitat Nova. L’espai, de no gaires dimensions, va servir en el seu dia de punt de trobada i convivència en un barri nou, sense altres equipaments. I encara avui manté aquest aire familiar i d’amistat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies