Cribratges a Porta, el Turó de la Peira i les Roquetes per detectar contagis de covid-19

S’obren nous punts per cobrir especialment els barris amb major incidència de casos asimptomàtics

Aquesta Barcelona ha començat a acollir nous cribratges intensius a la població per detectar possibles contagis de covid-19, especialment casos asimptomàtics. Els cribratges es fan en espais del departament de Salut de la Generalitat, de l’Ajuntament de Barcelona i també de la Universitat de Barcelona. De fet, compten amb la col·laboració del consistori, que desplegarà agents d’informació per mirar de gestionar les cues que es puguin produir, de l’Institut Català de la Salut (ICS), del Servei de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), de centres d’atenció primària i dels hospitals Vall d’Hebron, Hospital del Mar i Hospital de Sant Pau.

Nou Barris, els cribratges es faran a la població de Porta,  les Roquetes i el Turó de la Peira.

  • Qui? Població major de 18 anys
  • Quan? Del 3 a l’11 de desembre, els dies laborables, de 8.30 a 19.30 h.
  • On? Al Casal de Gent Gran Casa Nostra. Carrer de la Maladeta 38.

Les prova diagnòstica és gratuïta, no cal demanar cita prèvia i per dur-la a terme serà necessari facilitar un document identificatiu, un telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els resultats es podran consultar en un termini de 24 a 72 h a la pàgina web La Meva Salut, a la qual cal donar-se d’alta si encara no s’ha fet.

En els propers dies es continuaran definint altres punts de cribratge que s’obriran a partir de la setmana vinent per donar cobertura al conjunt de la ciutat i especialment a aquells barris amb major incidència de casos nous.

Aquests cribratges tenen la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. En aquest sentit, convé recordar que és imprescindible fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies