Un museu de fets i curiositats als carrers de Nou Barris

L’Arxiu Històric distribueix plaques per mantenir la memòria de les històries dels barris on van tenir lloc

A partir de la instal·lació de petites plaques amb una imatge i unes línies de text l’Arxiu Històric de les Roquetes – Nou Barris ha començat a senyalitzar alguns fets històrics, curiositats i anècdotes que formen part de la memòria dels barris. Aquesta iniciativa veïnal sorgeix de la necessitat de construir un discurs a partir d’aquells relats que corren el perill de perdre’ns si no es mantenen.  Les plaques identifiquen indrets com el mirador Apol·lo, la desapareguda Biblioteca Popular de les Roquetes o la plaça del Cendrer, un espai que no té cap nom oficial i que es coneix pel seu nom popular. També recorden episodis més coneguts com la construcció que van fer els veïns de les seves pròpies cases a les Roquetes i com els diumenges de l’any 64 tot un barri es va dedicar a construir el clavegueram. “Aquesta placa d’Urbanitzar en Diumenge és un homentatge a tots els veïns que van arribar des de tots els punts d’Espanya al nostre barri. – explica Juanjo Martos, de l’AV de les Roquetes – Hem instal·lat la placa a la façana de la casa del meu pare, que en el seu moment va remodelar-la per complet”.

De moment, l’arxiu ja ha instal·lat 6 plaques, però ja té en ment les properes. “La idea és senyalitzar la història dels barris relatada des del discurs dels mateixos veïns i veïnes. – comenta Arnaldo Gil de l’Arxiu Històric de les Roquetes Nou Barris. – Ja vam ser un dels districtes pioners a fer-ho, a partir del Relligant Nou Barris.  En aquell moment, el Districte de Nou Barris va instal·lar una part dels faristols i plaques de la iniciativa, però encara hi ha moltes pendents de col·locar. I ara hem decidit fer la senyalització nosaltres, són plaques petites de 20×20, fàcils d’enganxar i no molesten”.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies