Darrer Ple de Nou Barris del 2020

Durant la sessió hi ha convocada una concentració a la plaça Major en suport de l’activista i veí Francisco Garrobo

Avui a les 17.30h hi ha convocat el darrer plenari del districte d’aquest any tan singular. Com a les sessions anteriors, el ple es desenvoluparà a porta tancada i es podrà seguir en línia en directe.

Pel que al contingut de la sessió, l’ordre del dia inclou quatre temes tan cabdals com els pressupostos municipals per a l’any 2021, la informació sobre els preus públics dels equipaments del districte per al nou any i l’aprovació del Pla d’Actuació Municipal 2020-2023 i del Pla d’Actuació Municipal del Districte.

Un altre tema destacat que es podria desencallar a la sessió d’avui és la remodelació del Mercat de Montserrat. Un dels punts del dia recull la reforma del pla urbanístic per definir el nou disseny que tindrà l’illa que ocupa ara el mercat i l’espai comprès entre els carrers de les Torres, Aiguablava i via Favència.

Entre les diverses proposicions i precs presentades pels grups municipals a la part d’impuls i control, n’hi ha una presentada per Barcelona en Comú que demana el consens del consell en defensa el dret a la protesta i la llibertat d’expressió, entre altres drets fonamentals, en relació a la condemna de 3 anys i mig al veí i activista de Nou Barris, Francisco Garrobo  per tallar la ronda de Dalt durant la vaga general de 8N de 2017, en el marc de les protestes per l’empresonament dels polítics de l’1-0. La declaració recull ” la seva preocupació davant les retallades de drets socials i civils de totes les persones independentment de la seva opció política, i declara el seu compromís en la defensa del dret a la protesta, especialment protegit en el marc de convocatòries de vaga general.

En relació amb aquest punt, hi ha convocada una mobilització a les 19.30h a la plaça Major de Nou Barris per diversos col·lectius i moviments socials i des de fa dies circulen per les xarxes socials vídeos, entre ells d’artistes i polítics, en suport de Garrobo i l’altre condemnat pels fets. Aprofitant la convocatòria, des de la xarxa de suport del casal 3VR s’instal·larà un punt de recollida d’aliments per a les famílies vulnerables del barri, així com de tota mena d’articles per a les persones que ho van perdre tot amb l’incendi de la nau de Badalona.

La llista de propostes i preguntes és llarga, però també destacarem:

ERC demana tornar a la presencialitat o semipresencialitat a les sessions o simplificar els processos per augmentar la participació del veïnat. També posa sobre la taula la petició d’internalització de les línies de bus de barri de la Zona Nord i les Roquetes (80, 81, 82 i 83), operades per Sagalés.

Cs sol·licita millorar el servei de l’Oficina de l’Habitatge de Nou Barris, i reobrir la de la Zona Nord.

PP i Barcelona pel Canvi reclamen mesures contra l’atur i en favor de la reactivació econòmica al districte.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies