Concentració en suport a l’activista Francisco Garrobo en nom del dreta a la manifestació

El ple de Nou Barris rebutja una declaració institucional al respecte

La plaça Major de Nou Barris va aplegar ahir al vespre unes 300 persones que van voler mostrar suport al veí i conegut activista de Nou Barris Francisco Garrobo, qui ha estat condemant a 3 anys i mig al veí i activista de Nou Barris, Francisco Garrobo  per tallar la ronda de Dalt durant la vaga general de 8N de 2017, en el marc de les protestes per l’empresonament dels polítics de l’1-0. Els concentrats van voler reclamar el dret a la vaga i a protesta, independentment de la ideologia política, com un dret fonamental.

Dins la Seu del Districte, en paral·lel, tenia lloc la sessió plenària del consell de Nou Barris, que, entre altres punts, també va debatre aquest tema arran d’una proposta d’acord amb contingut de declaració institucional. La proposta va ser presentada per Barcelona en Comú, qui va defensar que la condemna posa en qüestió drets com el de la llibertat d’expressió, manifestació i dreta a vaga. “Hem de fer una defensa proactiva d’aquests drets per coherència i obligació”, va assegurar Carles Izquierdo. La proposta va rebre tan sols el suport d’ERC, que la va qualificar de condemna ideològica i, més enllà, va qüestionar que altres mobilitzacions podien també ser motiu de processament.  La proposta va tenir en contra a PP, C’s, Barcelona pel Canvi i el PSC.

Des de Barcelona pel Canvi es va votar en negatiu per entendre “que és una sentència judicial i que els polítics no s’han de posicionar”. El representant del partit va afegir que la sentència el que condemna és l’alteració de la pau pública.

Per la seva banda, Javier Barreña, del PP, va qualificar la proposta d’irresponsable i va considerar que en cas de no estar-hi d’acord amb la sentència, es podia apel·lar al Tribunal Constitucional.

Ciutadans van argumentar el vot en contra en el desconeixement que tenien del text, i en el respecte a les decisions judicials.

I pel que fa al PSC, el regidor de Nou Barris, Xavier Marcé, també va a pel·lar al respecte institucional i la divisió de poders. Va afirmar que en les crítiques a l’anomenada llei Mordassa hi estarien d’acord i que per això treballaran per canviar la llei, com d’altres, però que no podien votar a favor per responsabilitat. “No fem exercicis retòrics de declaracions formals. Si una llei és injusta, treballem per canviar-la”, va afirmar Marcé.

El reglament de participació de Nou Barris exigeix unanimitat per aprovar declaracions institucionals i, per tant, aquesta proposta no va tirar endavant.

 

Foto: Arnalgo Gil

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies