Els paradistes del Mercat de la Montserrat donen aliments a les xarxes de suport

Els comerciants hi destinen els diners deixats pels clients a la figura de la Moreneta

Una figura de la Moreneta presideix la planta més baixa del mercat de Montserrat. És habitual que hi deixin flors, espelmes… i també algunes monedes. Fa uns cinc anys, els paradistes del mercat van col·locar una guadiola al costat de la figura amb la intenció de recaptar fons per restaurar l’estàtua. El pas del temps i el fregar de la gent havia desgastat un dels braços, i li calia una renovació de pintura. Un cop aconseguits els diners necessaris, els paradistes van encarregar la restauració a una professional i van retirar la guardiola. Tanmateix, la gent va continuar deixant-hi diners i els paradistes van decidir fa uns 4 anys invertir-los a finals d’any, en aliments que donarien a un banc d’aliments. Així ho han fet en els darrers anys, excepte el nadal de 2019. Enguany han invertit els diners del 2019 i el 2020, un total de 420 euros, en cigrons, pasta, sucre i altres productes bàsics i els han cedit a les xarxes de suport del districte. L’objectiu, deien, era que els aliments es quedessin al barri, on han detectat un augment de famílies necessitades.

Van recollir la donació representants de les xarxes de suport de Verdum i les Roquetes, que també treballen amb la de la Trinitat Nova, i un representant de la Fundació Pare Manel. Els voluntaris van confirmar l’augment de la demanda d’aliments. Les xarxes de les Roquetes, Verdum i la Trinitat Nova ara mateix proveeixen d’aliments unes 250 famílies. Una xifra que malauradament va augmentant, i que se suma a les famílies ateses per altres instàncies, com el Banc d’Aliments, Serveis Socials, o les Carmelites de les Roquetes.

 

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies