El ple aprova un Pla d’Actuació del Districte supeditat a la covid-19

Inversió social, reactivació econòmica, mobilitat sostenible, nous equipaments i plans de futur, alguns eixos del document

El Consell Plenari de Nou Barris va aprovar la setmana passada el PAD (Pla d’Actuació del Districte) 2020-2023,  que haurà d’afrontar la situació de crisi socioeconòmica que ha portat la Covid. Xavier Marcé, regidor de Nou Barris, va reconèixer que es tracta d’un PAD “dinàmic”, amb cert marge de redefinicions, de la mateixa manera que els pressupostos, en funció de l’evolució de la pandèmia. Segons Marcé havia explicat al Consell Ciutadà el 10 de desembre, el document inclou les següents línies d’actuacions:

-Atenció a col·lectius en situació de risc, de vulnerabilitat o d’exclusió. Aquest punt preveu plans de xoc per garantir drets, ampliar plans d’inserció sociolaboral i un pla d’accessibilitat.

-Infància, joventut i adolescència. Aquí es va anunciar la construcció del nou Casal de Joves de Prospe, la definició dels equipaments de la masia de Can Carreras o impulsar el pla de patis escolars, entre altres.

-Mobilitat i lluita contra el canvi climàtic. Dins aquest punt Marcé va destacar el desplegament del Bicing als barris de muntanya; la pacificació dels entorns escolars; l’optimització dels aparcaments públics; i l’impuls dedel bus de barri a tot Nou Barris, a més de solucions per al problema del bus als barris de muntanya.

-Pla de desenvolupament econòmic del districte. L’informe del regidor ja feia balanç de les jornades de reactivació econòmica celebrades a Nou Barris a principis de mes, i del compromís de presentar una Mesura de govern en aquest sentit el proper plenari, al març.

-Pla de Barris. No només s’ha prorrogat sinó que s’ha estès a altres barris, de manera que ara mateix 10 dels 13 barris són dins del paquet d’inversions extraordinàries.

-Defensa del dret de l’habitatge. D’una banda s’aposta per la construcció d’habitatge públic, preferentment de lloguer, a Torre Baró, la Trinitat Nova i les Roquetes. També entra el Pla de Futur de Can Peguera, que implica la rehabilitació de les casetes blanques, entre altres actuacions. A més, Marcé va anunciar la intenció de reforçar el sistemes contra els llançaments hipotecaris i de famílies vulnerables.

-Grans equipaments i serveis. Juntament amb el ja mencionat Casal de Joves de la Prosperitat, es construiria un nou Casal de Joves a les Roquetes; i el nou Mercat de Montserrat.

-Transformacions urbanístiques. Entraria aquí el ja mencionat Pla de Futur de Can Peguera. També la definició del Pla General Metropolità de Ciutat Meridiana, així com el de Torre Baró (que es revisarà per actualitzar-lo) i el Pla Director de Vallbona.

-Nous espais públics i de centralitat. Es definirien els futurs equipaments de Can Xiringoi, de la zona verda del carrer del Pintor Alzamora, i s’iniciaria el procés participatiu per definir el futur de l’antic camp de futbol de la Damm.

-Per últim, va apuntar la construcció d’escoles bressol municipals.

 

El PAD es va aprovar amb 13 vots a favor (els del govern i PP), cap en contra i sis abstencions (les d’ERC, C’s, i Barcelona pel Canvi). Entre les crítiques de l’oposició, no disposar del la d’inversions ni del Pla de Barris, encara en procés de definició.

Pel que fa als pressupostos, es va anunciar una reducció d’un 3,4%. Un decreixement que no afectaria a “la vida normal del districte” ja que es repercutiria en despeses internes de la pròpia administració. Així doncs, es mantindria o augmentaria la despesa en serveis socials, inversió sociocultural, gestió d’activitats compromeses i participades amb el veïnat, la gestió d’equipaments per a infants i joves, i el foment de la convivència. Tot això a banda de la inversió en reactivació econòmica del districte.

En el cas dels pressupostos, les crítiques de l’oposició van anar dirigides cap al realisme dels pressupostos pel que fa a la recaptació i als ingressos que farien possible les previsions. Des del govern de districte es va recordar que els comptes tenen aquest cop un cert marge d’adaptació a la situació covid-19 que vivim. Van ser aprovats amb el suport de PSC i BComú, els vots en contra de C’s, i l’abstenció d’ERC, PP i Barcelona pel Canvi.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies