Més de 40 tions omplen d’il·lusió la Zona Nord

Tot va començar amb la iniciativa de les associacions Amb cor de Dona i La Indomable

La Pilar Murteira, de Amb Cor de Dona, i la Mirta Manzetti, de La Indomable, han fet d’una idea espontània una font d’il·lusió per a petits i grans a la Zona Nord. Un matí, tot esperant el bus, es van fixar en alguna de les soques d’arbres caiguts o tallats que hi ha a Ciutat Meridiana i van pensar com de bé hi quedaria reconvertida en tió. Dit i fet. Van buscar la complicitat del ferreter Salvador Tormos i van tallar i pintar cares per a 18 tions, a més d’aconseguir-los les corresponents barretines. “Volíem aportar il·lusió, que en aquest barri és una cosa que fa molta falta i més en aquests nadals tan peculiars. També volíem crear pertinença al barri.”, explica Mirta Manzetti. I sembla que han aconseguit l’objectiu. “La resposta de nens i famílies ens ha desbordat. Escoltes els nens cantant la cançó del caga-tió al bus, els veus deixant menjar als tions i les famílies fent-se fotos davant dels tions…”, afirma Pilar Murteira amb un gran somriure ocult per la mascareta.

Aquesta il·lusió ha fet que el projecte hagi estat contagiós i que els tions s’hagin multiplicat per Ciutat Meridiana però també per Torre Baró i fins i tot per Can Cuiàs. “Alguns tions van ser malmesos i la gent es queixava. Vam decidir que no volíem que la gent s’enfadés, i vam animar-los a reparar-los o fer-ne de nou. I les famílies han sortit i han creat els seus tions a altres soques. Ara mateix en tenim 42 comptabilitzats.”, assegura Manzetti.

Hi ha dues opcions per trobar els tions. Una és recórrer  a l’aventura el barri. L’altra és seguir el mapa orientatiu realitzat per Iván Martín, un altre còmplice de la iniciativa. “Vaig dibuixar el mapa amb colors i amb alguns punts de referència. Però no vaig posar noms de carrers ni números perquè igualment en aquest barri costa orientar-se amb els números dels carrers. I amb les referències es feia més joc.- diu Martín- Veus els nens corrent cap aquí i cap allà, s’avisen d’on són els tions… És una experiència fantàstica.”

I així ha estat com els infants de la Zona Nord han recuperat part de la il·lusió nadalenca. Quan passin les festes, els tions -cadascun diferent- marxaran. Segurament, fins a l’any vinent.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies