Dimecres, febrer 28, 2024
Les RoquetesUrbanisme

El nou Mercat de Montserrat estarà envoltat d’un gran espai públic i un equipament

Una nova plaça millorarà la connexió i l’accessibilitat entre les Roquetes i la via Júlia

El passat Consell Plenari va informar favorablement del pla urbanístic que transformarà tota l’illa del Mercat de Montserrat, delimitada per la via Favència, el carrer de les Torres i Aiguablava. Aquest pla reubica totes les peces del puzzle. Es construirà un nou mercat a l’actual aparcament, tocant a les Torres i Aiguablava, amb magatzems i un aparcament soterrani. L’edifici actual del mercat s’enderrocarà en part. Per motius sentimentals, se’n conservarà l’estructura de voltes dels dos espais superiors. La part més alta, la que dona al Camí vell de la Pedrera, es convertirà en equipaments comunitaris, a definir amb el veïnat. La part central serà una marquesina dins una gran plaça que enllaçarà, d’una banda, mercat i equipaments, i d’altra banda, oferirà una connexió més directa de les Roquetes i la via Júlia.

La nova plaça vol esdevenir un centre neuràlgic per a la zona, dissenyada per ser zona d’estada i acollir activitats. Serà també una gran zona verda. I es construirà com un nivell intermig entre Aiguablava i les Roquetes, per suavitzar el fort desnivell i fer la pujada cap al carrer de les Torres més accessible.

L’aprovació del pla urbanístic fa revifar l’ànim dels paradistes del Mercat de Montserrat, que veuen en el seu trasllat al nou equipament, l’única esperança de remuntar vendes. “Ara mateix hi ha parades tancades, en un mercat que és gran. Es generen espais que no són desitjables per a ningú. És un mercat vell, sense calefacció ni aire condicionat, és antiquat. Ens cal estrenar una instal·lació moderna. Tenim moltes ganes que comencin les obres, de veure com arriben les màquines”, assegura Nacho Andújar, president dels paradistes.

Les previsions del projecte calculen dues fases d’uns tres anys, tot i que en part poden coincidir. Es tracta d’una forta inversió que s’ha de destinar a la construcció del mercat i l’aparcament soterrani, l’enderroc parcial i adeqüació de l’edifici actual, i la urbanització de tota la illa, amb la construcció de la plaça i les zones verdes.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies