L’escola Palma de Mallorca adaptarà el pati com a refugi climàtic

S’incorporarà més verd, aigua i s’obrirà l’espai al barri amb nous usos

L’escola Palma de Mallorca, a Porta, ha estat un dels deu centres seleccionats enguany per l’Ajuntament per dur-hi a terme les obres necessàries per convertir el pati en un refugi climàtic. A més se n’ampliaran els usos, obrint aquests espais al barri perquè el veïnat els pugui aprofitar.

El pla vol convertir les zones d’esbarjo escolars en espais més verds on jugar, aprendre, organitzar activitats veïnals i fer front als efectes de l’emergència climàtica. El punt de partida d’aquest pla es basa en el fet que cada infant de primària passa més de 3.000 hores al pati, i es vol repensar-ne els usos per tal de millorar la seva qualitat de vida.

Les prioritats del pla són les següents:

Reivindicar la importància del joc inclusiu i l’educació a l’aire lliure per al benestar de la canalla
Combatre la crisi climàtica amb la creació de refugis climàtics
Guanyar nous equipaments de barri
Com es convertiran en refugis climàtics els patis escolars?

Amb l’ampliació del verd, la incorporació de punts d’aigua i l’adaptació dels edificis per ajudar a regular la temperatura i crear ambients més agradables.

El pla recull els aprenentatges dels refugis climàtics que ja s’han creat en onze escoles, una d’elles l’institut escola Antaviana, a les Roquetes, i que han permès substituir 1.000 metres quadrats de formigó per espais amb vegetació on s’han plantat 74 arbres, s’han creat 2.213 metres quadrats d’ombra i s’han instal·lat 26 nous punts d’aigua. Aquest enverdiment dels patis, junt amb la incorporació de nous jocs, cerquen estimular la canalla i apropar-la a la natura. Segueix també la línia marcada per l’Ajuntament de fer de Barcelona una ciutat més jugable.

L’actuació preveu transformar deu centres d’infantil i primària a l’any, i definir-ne l’actuació amb infants, famílies i professorat per adaptar-la a les necessitats específiques de cada cas.

A més de l’Escola Palma de Mallorca, les actuacions d’aquest curs es faran a l’Escola Auró, l’Escola Bogatell, l’Escola de les Aigües, l’Escola Duran i Bas, l’Escola Francesc Macià, l’Escola L’Estel, l’Escola Parc de la Ciutadella, l’Escola Pau Casals de Gràcia i l’Escola Ramon Llull.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies