Arriba el campament reial a Nou Barris

 La Seu del Districte es converteix en un oasi, amb totes les reserves esgotades
Un dia com avui els nens i nenes estarien nerviosos per assistir demà a la Cavalcada dels Reis d’Orients. Malauradament aquest any s’ha cancel·lat per culpa de la Covid-19, però això no vol dir que molts petits noubarriencs es quedin sense la màgia de Ses Majestats. Avui i demà a la tarda totes les famílies que hagin pogut aconseguir una reserva podran visitar l’oasi que han preparat a la Seu del Districte, per tal que Ses Majestats se sentin com a casa. El Campament Reial on s’instal·larà la comitiva tindrà diversos espais, cadascun amb la seves pròpies particularitats. Així, a banda dels Reis Mags, hi trobarem els astròlegs, l’estel, els regals, els caramels, la carbonera, les fades de la llum o els vigilants de la clau màgica.

El recorregut serà un circuit tancat que anirà passant pels diferents emplaçaments, i que tindrà una durada aproximada de 15 minuts. Malauradament, i com ha passat amb espais similars a la ciutat, les entrades es van esgotar ràpidament, en qüestió d’hores.  Eren reserves gratuïtes, però les mesures sanitàries limiten l’aforament.

I què hi trobaran els afortunats visitants del campament? El següent recorregut:

El Patge Anunciador serà l’encarregat de donar la benvinguda a l’espai. Vetllarà per la nostra salut des de les alçades, tot insistint en les mesures de seguretat sanitària. També presentarà els personatges que trobarem al campament.

Comença el camí. Assegut al seu tro, el Carter Reial ens dona la benvinguda i ens convida a entregar la carta als seus ajudants. Aquests, comprovaran que guarden tots els desitjos i somnis dels infants. Les segellaran amb un segell màgic i les desaran a bústies especials per a cadascun dels 13 barris del districte.

Veurem també els elfs de les joguines, que les proven i emboliquen. En una parada de repòs hi trobarem les cuines reials, les teixidores i les cosidores dels vestits reials.

Els sargidors de mitjons amaguen els valors de la societat: el coratge, l’honestedat, la solidaritat, l’esperança…

Pel camí ens anirem trobant sorpreses com gàbies amb animals exòtics, un llac artificial, i uns guardes del camí que ens aniran guiant.

L’element per excel·lència és la clau màgica que obre totes les portes de les cases de la ciutat. Un gran grup de patges la vetllaran!

En aquest recorregut màgic també hi trobarem el patge Xumet, responsable de recollir tots els xumets que els nens i les nenes grans ja han deixat de fer servir. A més, els nostres xumeters podran recollir en la distància els que hi vulgueu deixar.

També gaudirem dels altres protagonistes de la cavalcada: els caramels. Tindrem instal·lada una fàbrica de caramels i els infants podran comprovar com es fan, com es dissenyen, i com s’emboliquen.

No oblidem, és clar, els tres grans protagonistes de la nit: els Reis Mags! Melcior, Gaspar i Baltasar! Instal·lats en les seves haimes de luxe, estaran acompanyats del seu seguici, i els podrem veure de prop amb mascareta. A més, en coneixerem la història i procedència, i el per què són portadors d’or, encens i mirra.

Abans d’acabar no podem oblidar el darrer personatge que tanca el cercle litúrgic: la Carbonera, aquell indret on es fabrica el carbó per als qui no han estat massa bons minyons. Aquesta fàbrica la capitaneja la Reina Carbó al seu tro infernal!

Enguany, l’organització ha anunciat l’estrena de nous personatges, els fanalers. Tradicionalment, un fanal en una porta d’una casa la nit de Reis indicava que allà hi havia un infant i per tan calia deixar un regalet.

També ens acompanyaran les fades de la son, vetlladores dels nostres somnis en una nit en què cal anar a dormir ben aviat.

A més, l’Estel que ha marcat el camí de Ses Majestats romandrà al balcó, acompanyat dels astròlegs que vigilen el cel amb els telescopis, els seus mapes, en un ambient en què hi regna el misteri i la màgia.

 

17 entitats del districte han volgut col·laborar per muntar el campament més acollidor possible per a Melcior, Gaspar i Baltasar. Són les següents: Alzamora CF, AMPA Escola Cor Maria Sabastida, AMPA CEB Luz Casanova, AMPA Escola Timbaler del Bruc, Assoc. Concessionaris Mercat de la Mercè, Assoc. Juvenil Tronada, Assoc. La Indomable, Assoc. Porta Cultural, Banda Simfònica de les Roquetes-Nou Barris, CC Manuel de Falla, Escola i AMPA Jesús Maria Claudina Thévenet, Escola Àgora, Grup de Foc Nou Barris, Hermandad Rociera “Los Romeros”, Parròquia Sant Rafael, Societat Coral L’Ideal d’en Clavé i Vocalia de Joves AV Turó de la Peira.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies