El projecte d’obres del nou Casal de Joves de la Prosperitat surt a licitació

El futur equipament s’adapta a les necessitats i activitats dels usuaris 

El nou Casal de Joves de la Prosperitat es materialitzarà aviat. L’Ajuntament acaba de publicar la licitació de les obres de construcció de l’equipament, llargament reivindicat pels joves i les entitats del barri, amb un pressupost de 4 milions d’euros que inclou també la urbanització dels entorns. El projecte de construcció del nou casal de joves va quedar bloquejat ara fa dos anys per una càrrega econòmica del terreny on s’ha de construir. Un fet que va frenar les expectatives dels joves, que esperen en uns mòduls provisionals la construcció nou equipament.  Els joves i les entitats del barri ja havien definit llavors el nou equipament en un concurs d’idees amb molta participació. Però les obres, que tenien previst començar a l’anterior mandat, es van haver d’ajornar amb el compromís de reprendre-les al següent PAD.  Un cop saldat el deute econòmic, el joves han hagut de salvar ara també els obstacles d’uns pressupostos que s’han hagut de reajustar la crisi sanitària.  Finalment, les obres acaben de sortir a licitació i tenen una durada prevista de 16 mesos.

Els joves disposara aviat d’un nou edifici de 1.347,38 metres quadrats, de planta baixa més un pis. El nou casal inclourà oficines, aules per als tallers, una sala polivalent, bucs d’assaig i un plató. Les noves instal·lacions s’adaptaran a les activitats i tallers que organitzen els joves, i inclouen espais insonoritzats.  Els joves de la Prosperitat reclamaven la construcció d’un nou casal des del 2010, quan l’Ajuntament va tancar el local que tenien al carrer de Joaquim Valls per les denúncies veïnals de soroll. Els joves es van traslladar al 2012 als actuals mòduls de lloguer que ara ja tenen els dies comptats.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies