“El patriarcado que mece la cuna”

Can Basté acull un cicle de cinema sobre el rol de la maternitat a la nostra societat

Expressions com ara “si no ets mare no ets una dona completa”, “només és mare qui pareix”, “una bona mare posa per davant els seus fills abans de la seva vida personal i professional” o “se’t passa l’arròs” han convertit l’experiència de ser mare o no en una decisió jutjada de manera social i pública. Les dones posseeixen el do de la procreació, però la història i el sistema patriarcal no les ha deixades decidir com dur-la a terme.

Amb la lluita feminista les dones comencen a defensar el seu posicionament com a dones completes més enllà de la maternitat. El dret a gaudir de la seva sexualitat. El dret a avortar. El dret a desenvolupar-se professionalment sense que el fet de ser mares les penalitzi. El dret a decidir no ser-ho. El dret a parir com i on vulguin, etc.  Amb aquest cicle de cinema, Can Basté vol aportar una petita pinzellada entorn del rol de la maternitat i mostrar els impediments del patriarcat a l’hora de decidir tant el fet de no parir com el de parir.

A fi de poder complir amb la normativa d’aforament cal reservar les entrades per assistir a les projeccions que, com és habitual, continuen sent gratuïtes.

18h Entrada gratuïta. Places limitades.
Més informació i reserves: https://www.canbaste.com/events/https-www-canbaste-com-events-cicle-decinema-amazona/?occurrence=2021-01-16

Centre Cívic Can Basté, pg. Fabra i Puig, 274

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies