La part alta de Torre Baró exigeix un nou transformador elèctric

Les explicacions d’Endesa sobre connexions irregulars, no convenç al veïnat

Els veïns i veïnes de Torre Baró, especialment els de la part alta del barri, fa setmanes que pateixen talls de llum. “Des del 5 de desembre, estrany és el dia que no marxa la llum”, explica un veí. El problema dels talls és ja pràcticament endèmic a la zona, però la situació actual supera de lluny la d’altres anys, i està provocant l’angoixa entre les famílies. Ja no només pel fred intens que han patit els darrers dies, sinó també perquè entre les cases afectades hi ha persones grans amb malalties cròniques, que necessiten la llum per als respiradors o per al teleassistència. Els talls superen ja la trentena i els veïns en culpen la instal·lació elèctrica del barri, tant el cablejat com sobretot el transformador (a la imatge). “El transformador aeri que tenim no té prou potència. Que en posin un de nou, més potent i soterrat. Caldria també que canviessin molts cables, perquè n’hi ha molts molt antics, de fa 50 anys”, explica un altre veí.

La versió d’Endesa és ben diferent. Per a la companyia, l’estat de la xarxa és bo i “ben proporcionat” al nombre d’abonats que té al barri. La causa de les avaries serien, segons l’empresa, les connexions irregulars, que provocarien sobrecàrregues a la xarxa, de manera que les proteccions del transformador salten per protegir-lo d’un sobreescalfament. També apunten a que les sobrecàrregues es deurien a cultius il·legals.

Aquestes explicacions per part d’Endesa indignen els veïns, que creuen que si és així, l’empresa ha d’actuar i acabar amb aquests fraus elèctrics; i que, en tot cas, els abonats han de rebre el servei pel que paguen. Amb aquest panorama, el veïnat prepara concentracions periòdiques de protesta i estudia una denúncia conjunta cap a Endesa.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies