Els Cirerers de les Roquetes, l’edifici de fusta més alt de l’estat

El projecte de cohabitatge cooperatiu és, a més, sostenible i ecològic

L’edifici Cirerers, situat al carrer del Pla dels Cireres, continua la seva trajectòria com a projecte pioner. En primer lloc, per tractar-se d’una iniciativa de cohabitatge, on hi viuran 32 unitat familiars, amb espais propis i altres de comuns. I en segon lloc, perquè, segons la cooperativa impulsora, Celobert, es tracta de l’edifici amb estructura de fusta més alt d’Espanya. Té vuit plantes i justament ara, que ha acabat d’alçar-se és el millor moment per apreciar l’estructura de fusta.

Cada família disposarà d’un pis d’un mínim de 40 m2. Tot i això, podran gaudir de molt més espai, ja que cada planta tindrà espais comunitaris amb serveis, com rentadores o estenedors, que permetran la convivència amb la resta dels inquilins. A més, s’hi ha dissenyat una sala polivalent, una zona d’emmagatzematge o aparcaments per a bicicletes.

L’edifici Cirerers sorgeix en un solar municipal tret a concurs el 2016 per l’Ajuntament de Barcelona de cara a promoure  habitatge públic de cooperatives. Els de Cirerers seran habitatges públics gestionats per la comunitat sobre un sòl públic amb cessió d’ús. Es calcula que les obres acabaran al novembre.

A més de ser una gran construcció de fusta, Cirerers s’ha dibuix amb compromís amb l’entorn i la ciutat, i sobretot  amb la lluita contra el canvi climàtic. Per això és sostenible i ecològic: els materials són d’origen orgànic i la demanda energètica és mínima. A més, està equipat amb plaques fotovoltaiques i sistemes d’energia renovable.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies